Adunarea Naționala de la Alba-Iulia a tuturor românilor din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania si Tara Romaneasca a pus bazele unui nou stat…..ROMANIA tuturor celor care poartă același sânge și păstrează în suflet aceleași trăiri și credințe.

În spatele înfăptuirii Marii Uniri stau jertfele a mii și mii de oameni care au crezut și au luptat împreună pentru realizarea “visului neamului romanesc”. Pentru a fi ceea ce suntem astăzi, a fost nevoie de o credință de fier și o muncă asiduă din partea strămoșilor noștri.

Iuliu Maniu și-a încheiat în anul 1918 discursul la Alba-Iulia spunând: “ROG ONORATA ADUNARE NAȚIONALA SĂ PRIMEASCĂ PROIECTUL NOSTRU DE REZOLUȚIE, PENTRU A ÎNTEMEIA PENTRU VECIE ROMÂNIA UNITĂ ȘI MARE ȘI A ÎNSTĂPÂNI PENTRU TOTDEAUNA O ADEVARATĂ DEMOCRAȚIE ȘI DEPLINĂ DREPTATE SOCIALĂ”!

Realizăm așadar că datorită predecesorilor noștri, astăzi stăpânim liberi hotarele țării noastre. De asemenea, avem o imensă datorie morală în a le cinsti memoria și a transmite și copiilor noștri aceleași trăiri și valori pe care noi astăzi le cinstim, asta pentru ca sacrificiul străbunilor să nu fie în zadar.

Așadar, indiferent de convingerile religioase sau ideologiile politice, nu trebuie să uităm că suntem toți romani, urmași de-ai lui Traian și Decebal, acest fapt obligându-ne să fim uniți și dispuși în a apăra neprețuita zestre ce ne-au oferit-o în dar stramoșii noștri!
LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!
LA MULȚI ANI, TURUROR ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI!

Primar Vlăduț Purja
Comuna Tîrlișua

SPUNE-TI PAREREA