dav

“Atotștiutorul megaloman care conduce administrația bistrițeană de zece ani, Crețu, primarul, umilește din nou Bistrița, comunitatea bistrițeană și chiar România.  Am rămas pur și simplu siderat astăzi când am trecut prin Piața Centrală și am văzut balconul de pe turnul bisericii evanghelice înconjurat de o panglică. Tricoloră cei drept, dar atât, pentru că aceasta nu reprezintă în nici un caz drapelul României sau un alt simbol național”, spune consilierul PNL, Ioan Peteleu, care a sesizat, printr-un comunicat de presă, să reprezentanții Primăriei Bistrița au pus tricolorul greșit pe turnul Bisericii Evanghelice.

“Cât de tembel poți să fi ca să nu ști că simbolurile naționale nu se folosesc oricum, ci așa cum spune legea? Legea supremă în cazul de față, Constituția României. Aceasta prevede la articolul 12, alineatul 1 că „Drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu”. De asemenea, proporțiile, nuanțele culorilor precum și protocolul drapelului au fost stabilite prin Legea nr.75/1994.

În pragul unui asemenea eveniment marcant pentru toți români, Centenarul Marii Uniri, să-ți bați joc de simbolurile naționale pentru care înaintașii noștri, printre care și bunicul meu din partea mamei, au luptat cu eroism, dându-și viața pentru apărarea acestei țări numită România și pentru păstrarea nealterată a simbolurilor ei naționale, este o jignire și o sfidare fără margini la adresa bistrițenilor și a tuturor românilor”, spune Peteleu.

“Nici măcar comuniști n-au întors drapelul României de-a latul. Chiar și ei au avut mai mult respect pentru un simbol național moștenit, decât acest primar arogant și disprețuitor față de oraș, față de comunitatea bistrițeană și, iată, și față de simbolurile naționale. RUȘINE!

Pe această cale, îl rog public pe domnul Ovidiu FRENȚ, Prefectul județului Bistrița-Năsăud, reprezentantul Guvernului României în teritoriu, să ia urgent toate măsurile legale ce se impun pentru rezolvarea de îndată a situației și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această mizerabilă încălcare a legii”, încheie consilierul PNL.

 

2 COMENTARII

  1. Hei, cretinilor !!! Drapelul poate fi expus în mai multe poziții. Două dintre aceste poziții pot fi: cu lancea în poziție verticală sau orizontală. Dacă dacă “lancea” este așezată în poziție orizontală, atunci culoarea albastră este cea de sus. Urmată de galben la mijloc și roșu în partea de jos. Dar, normal, trebuie să se găsească niște cârcotași idioți care să denigreze absolut tot ce există. Cretinilor! Dacă lancea este în poziție verticală, atunci este considerată ca fiind așezată în partea stângă, din poziția din care privim. Prima culoare, cea de lângă lance, este cea albastră. Urmată, bineînțeles, de galben și roșu. În proporții egale, ca dimensiune, bineînțeles. Dar, poate, cineva le-a măsurat.

SPUNE-TI PAREREA