Sancțiuni în valoare de peste 140.000 au fost aplicate de polițiștii de la economic, ca urmare a controalelor și neregulilor constatate la vulcanizări, centre de comercializare a anvelopelor și service-uri auto.

La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigații Criminale și Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului și a prestărilor de servicii către populație în locațiile cu destinație de vulcanizări, centre de comercializare a anvelopelor noi/uzate și service-uri auto.

Cu această ocazie, au fost efectuate controale şi verificări de specialitate la 49 de operatori economici, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 143.000 lei. Totodată, a fost confiscat numerar în sumă de 1.766 lei.

Din totalul sancțiunilor, 33 sunt prevăzute de Legea 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 2 prevăzute de O.U.G. cu nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 2 prevăzute de Legea cu nr. 252/12003, privind registrul unic de control, o sancțiune prevăzută de O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului și o sancțiune prevăzută de H.G. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

SPUNE-TI PAREREA