Doi importanți oameni de afaceri bistrițeni, tată și fiu, au fost jefuiți luna aceasta de către o bandă formată din trei hoți, înarmați cu cuțite și aparate cu electroșocuri. Hoții au pătruns în locuința lor din localitatea Dumitra, i-au legat pe cei doi, apoi le-au furat bani și telefoane mobile.

Conform unor surse neoficiale, doi dintre atacatori ar fi fost prinși. La domiciliile acestora, polițiștii au găsit „uneltele” folosite cu ocazia jafului, dar și o importantă sumă de bani.

Unul dintre hoți nu este la prima abatere și, din păcate, legile din România par să-i fie favorabile.
El a fost implicat într-un alt jaf, în 2017, când un alt om de afaceri din Bistrița a rămas fără seiful în care își ținea 110 000 de euro.

Jaful a avut loc în martie 2016, dar soluția instanțelor bistrițene în acest caz a venit abia în mai, 2017. Conform dosarului nr 5403/190/2016, deschis la secția penală la Judecătoria Bistrița, păgubitul și hoții s-au împăcat. Astfel, autorii furtului au ieșit de sub urmărire penală.

Odată cu încetarea procesului penal, instanța a decis să îi restituie hoțului o parte din instrumentarul folosit la jafuri. El deținea o trusă impresionantă, care conținea mașini, truse de deschidere a butucurilor cu yală, pistoale cu trepidație folosite la deschiderea ușilor, stații de bruiaj etc.
Despre acest subiect, Observator Bn a scris AICI!

Se pare că hoțul nu a stat de pomană în acest timp și a revalorificat trusa profesionistă pentru jafuri. Jaful din Dumitra dovedește că sistemul de legi din România favorizează infractorii și le oferă atât circumstanțe, cât și „logistica“ necesară pentru a recidiva.

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA