Beneficiarul Fundația Cercetașii Bistrițeni, anunță finalizarea implementării proiectului Happy Nature. Proiectul a fost finanțat de la bugetul Municipiului Bistrița pentru activități nonprofit, aferente anului 2018. Proiectul a fost implementat timp de șapte luni, începând cu 1 mai 2018 până în 30 noiembrie. Scopul proiectului a vizat conștientizarea, valorificarea și promovarea protecției mediului în rândul copiilor și a tinerilor prin intermediul acțiunilor de voluntariat. Obiectivele îndeplinite prin proiect sunt: 

1. Promovarea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor în rândul cetățenilor din municipiul Bistrița prin producerea și difuzarea unui spot audio-video difuzat la un canal TV local. 

2. Igienizarea și ecologizarea malului râului Bistrița pe o distanță de 1 km prin colectarea selectivă a deșeurilor. 

3. Promovarea conservării biodiversității în rândul tinerilor printr-o acțiune de construire și instalare a adăposturilor de păsări în Parcul Municipal Bistrița. 

4. Promovarea și conservarea biodiversității prin organizarea unei tabere tematice – Happy Nature pentru 40 de copii și tineri voluntari din municipiul Bistrița timp de 7 zile. 

5. Promovarea și conștientizarea măsurilor de eficiență energetică prin organizarea unei zile dedicate promovării mersului pe jos. 

Evenimentul a avut loc în perioada 16-22 septembrie 2018 în cadrul Săptămânii europene a mobilității. Activitățile din cadrul proiectului care s-au realizat, sunt: 1. Povestea Happy Nature; 

2. Campania media; 

3. Igienizarea malului râului Bistrița; 

4. Tabăra Happy Nature; 

5. Îngrijiri adăposturi pentru păsări; 

7. Promovara mersului pe jos prin intermediul unui concurs de treasure hunt – Walk to find the treasure; 

8. Conferința de închidere a proiectului și evaluarea acestuia.

Valoarea totala a contractului de finantare a fost de 15.000 lei reprezentând suma alocată proiectului de către Municipiul Bistrița, adică 50,3% din valoarea totală a proiectului.

Pentru informații suplimentare persoana de contact este:

Sidor Costinaș – nr.tel.: 0728259069; e-mail: office@scoutbn.ro.

SPUNE-TI PAREREA