Președintele PNL BN, Ioan Turc, și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Bistrița. Acesta și-a pregătit și un program de guvernare locală, care include mai multe măsuri administrative privind fluidizarea traficului, modernizarea drumurilor, îngroparea rețelei de curent eletrci, dar și revitalizarea vieții culturale.

 

1) Ingroparea retelelor de utilitati: curent, retele de telefonie si internet si reabilitarea infrastructurii stradale si a trotuarelor. Coroborarea acestui efort si etapizarea sa impreuna cu operatorii de apa-canal si gaze pentru interventii la aceste retele; asfaltarea strazilor de pamant printr-un  program dinamic, in acord cu furnizorii de utilitati.

2) Fluidizarea traficului in municipiul Bistrita prin masuri specifice.  Amintesc doar doua:

  1. a) Pe latura de nord, modernizarea Drumului Cetatii si extinderea lui la trei si patru benzi si prelungirea acestuia prin spatele localitatii Unirea, cu iesire la DN 17;
  2. b) Pe latura de sud, folosind Podul Berariei, pe langa raul Bistrita, Valea Ghinzii, Dealul Cocosului cu iesire la DN 17 prin construirea unui pod nou la capatul localitatii Unirea.

-amplasarea de panouri fonice in zonele rezidentiale;

  1. c) stoparea construirii Centrului Intermodal in varianta propusa de catre PSD si refacerea proiectului pe un amplasament din zona Strazii Industriilor sau Drumului Cetatii, transferul spre gara si oras urmand sa se faca printr-un pasaj subteran pe sub calea ferata,cu mijloace de transport de mici dimensiuni;

3) Redimensionarea Parcului Industrial de la Sarata, ca suprafata si utilitati si incurajaraea localizarii in parc a afacerilor inovative. Racordarea acestuia la reteaua de cale ferata.

4) Edificarea unui campus pentru invatamantul universitar tehnic, in Parcul Industrial; edificarea unui campus pentru invatamantul profesional.Numarul de studenti si elevi,  specializarile si finantarea ar urma sa rezulte dintr-un parteneriat intre scoala, mediul privat si municipalitate.

4.1 Constrirea unui compex de gradinite pe actualul amplasament al Gradinitei „Dumbrava Minunata”, langa Parcul Municipal;

5) Extinderea orasului in zona Dealul Cocosului, prin vanzarea sau cocesionarea catre oamenii activi, indiferent de varsta, de loturi de teren viabilizat prin investitii publice derulate de catre municipalitate, pentru construirea de locuinte.

6) Cumpararea de catre municipalitate a ” Halei Decebal”sau construirea unei cladiri in zona de comert in aer liber, in vederea asigurarii unui comert traditional civilizat;

7) Finantarea doar a activitatilor culturale de calitate; stoparea hemoragiei financiare pe activitati culturale minore, lipsite de relevanta.

8) Finantarea infrastructurii si a activitatilor sportive; atentie la situatia Liceului Sportiv! Modificarea proiectului aqua parcului din zona Dealul Cocosului pentru construirea unui bazin de dimensiuni olimpice.

9) cheltuirea judicioasa a banului public;

10) dimensionarea corecta a aparatului primariei, numeric si profesional,  in vederea indeplinirii obiectivelor institutiei.

 

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA