După ce a apărut pe internet un material video în care un ciobănesc de Asia Centrală este extrem de violent cu un cățel de câteva ori mai mic decât el, au ieșit la iveală mai multe informații despre câinii considerați agresivi și luptele între câini organizate în apropiere de Bistrița.

Câinii implicați în altercația din materialul video aparține unui tânăr de 20 de ani din localitatea Petriș. Acesta a fost acuzat că ia câini de pe stradă și îi dă câinelui său să îi omoare. Poliția a făcut cercetări al domiciliul acestuia și a constatat că ambii câini, atât ciobănescul de asia Centrală, cât și cățelul cel mic, îi aparțin, sunt bine îngrijiți și nu au suferit răni în timpul luptei.

Totuși, aceste imagini au dus la un alt subiect care a încins spiritele: luptele de câini organizate de puștani, în apropiere de Bistrița. Conform unei conversații private publicate în grupul de facebook Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud, aceste lupte se organizează ocazional în zona Ghinda. Posesorii animalelor pariază și, conform spuselor unui tânăr, se pot câștiga și sume de 1000 de euro la o luptă.

Iubitorii de animale sunt revoltați de aceste practici și le-au pus gând rău celor care cresc câini pentru lupte.

„Ăștia Din Pietriș sa va pregatiti ca deja se stiu nume și avem dovezi“, a scris cineva pe grup, unde a publicat câteva fotografii, precizând că sunt doar o parte din ele.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a intrat în posesia imaginilor și va face cercetări în acest caz, urmând să prezinte, ulterior, concluziile.

SPUNE-TI PAREREA