Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, Palatul Culturii Bistriţa şi ocietatea Scriitorilor Bistriţeni vă invită la evenimentul „Virginia
Brănescu la 90 ani, o viață în slujba artei”, care va avea loc vineri, 9 noiembrie a.c., ora 10:00, în sala „Conexiuni” a Palatului Culturii Bistriţa.

Evenimentul cuprinde vernisajul expoziţiei de pictură „Plaiuri natale – Bistriţa-Năsăud” şi lansarea volumelor „Adieri crepusculare” şi „Albumul”, semnate de artista locală.

Câteva cuvinte despre Virginia Brănescu:
• Pensionată în urma unei cariere de profesor de limba română şi de pedagogie, dar şi de psiholog şcolar, este în prezent membră a Societăţii Literare „CONEXIUNI” şi membră a „Ligii Scriitorilor din România”.
• Lucrările sale artistice au fost expuse în 14 expoziţii de pictură în ulei (12 personale) la Bistriţa, Năsăud şi Cluj-Napoca, având un album de pictură tipărit.
• În ceea ce priveşte activităţile literare, Virginia Brănescu a publicat 21 volume, dintre care zece de versuri, două de proză autobiografică, un portret de pictor în proză, patru volume de eseuri publicistice, o antologie şi are în palmares şi două volume traduse în limba germană.
• Virginia Brănescu are o carte de vizită impresionantă, obţinând multe premii atât pentru creaţiile sale artistice vizuale, cât şi pentru cele literare.

SPUNE-TI PAREREA