Primăria orașului Beclean vrea să rezolve problema aglomerației din trafic prin realizarea unei variante ocolitoare. Pentru că un proiect finanțat din fonduri guvernamentale, prin Ministerul Transporturilor, ar dura foarte mult să se realizeze, Primăria Beclean vrea să facă varianta ocolitoare din bugetul local.

Conform stiridinbeclean.ro, consilierii locali au decis miercuri în unanimitate, în cadrul ședinței ordinare a CL, asumarea proiectului privind varianta de ocolire a orașului Beclean cu bani din bugetul local.

Toți consilierii locali și-au spus punctul de vedere și cu toții, fără excepție, au fost de acord că e momentul ca Primăria Beclean să construiască din fonduri proprii proiectul, deși nu va fi o sarcină ușoară.

Există două variante posibile de ocolire, iar ambele vor putea fi finanțate parțial din bugetul Primăriei Beclean cu ajutorul unor credite de angajament multianual. Este, potrivit administrației locale, singura metodă prin care să se poată începe efectiv lucrul la drumul care să le ofere șoferilor o alternativă de ocolire a Becleanului, fără a aștepta bani de la Ministere sau de la alte foruri mai înalte.

Drumul de ocolire ar face legătura între DN17 și DN17D, ar fi compus din 800 de metri de drum și un viaduct cu o lungime de 500 de metri. 

Valoarea investiției ar fi de aproximativ 60.000.000 de lei, deci peste 12 milioane de euro.

SPUNE-TI PAREREA