Ce faci când ai un prieten care nu are loc de muncă? Îl îndrumi să se angajeze la stat. Ce faci când ești primar și ai un prieten care nu are loc de muncă? Îl sfătuiești să se prezinte la concurs pentru un post la Primărie.

Fără nicio legătură cu situația ipotetică prezentată mai sus, un concurs pentru postul de administrator cultural a avut loc recent la Primăria comunei Livezile, unde primar este nimeni altul decât Traian Simionca, care e și coregraf-dansator-mare om de cultură și mai ce vreți voi. Cam în perioada în care țara era dată pe spate de o știre care prezenta cum se duc angajații Primăriei în costume populare la muncă, la inițiativa “genială” a primarului, un concurs pentru ocuparea postului mai sus menționat se desfășura, departe de ochii lumii.

Primul lucru bizar era de ce ar avea nevoie o comună ca Livezile de administrator la cultură. Al doilea lucru bizar era faptul că pentru post nu se cereau decât studii medii, deci puteai să administrezi cultural fără facultate, direct de pe băncile liceului. Nici nu pare un post scos cu dedicație!

Bătălia mare pentru post. Și-au depus dosarele nu mai puțin de 6 candidați, toate dosarele fiind admise. După proba scrisă, au fost declarați admiși doar doi candidați, după cum se vede pe site-ul Primăriei, cu o diferență mică de punctaj între ei. Anamaria Prașcă a obținut cel mai mare punctaj, 56,5 de puncte, în timp ce Alexandru Cotuți a obținut 50,5 puncte.

Diferența s-a făcut însă la proba interviului, unde Alexandru Cotuți se pare că “s-a descurcat” mai bine și a luat 89 de puncte! Cu 139, 5 puncte, Alexandru Cotuți a obținut postul! Evident, după un concurs corect.

Pentru că ni s-a părut suspect cum un candidat abia la 50 de puncte la scris și obține 90 de puncte la proba orală, am căutat să vedem cine este Alexandru Cotuți și, mai ales, ce calități afișează. Alexandru Cotuți are doar 19 ani și este absolvent al Colegiului Tehnic INFOEL din Bistrița, deci fără vreo legătură cu actul cultural. 

Totuși, îl recomandă ceva pentru postul de administrator cultural al comunei. Am aflat că Alexandru Cotuți face parte din Ansamblul Folcloric “Nunta Zamfirei”, ansamblu coordonat de (ați ghicit!) primarul comunei Livezile, Traian Simionca. De altfel, cei doi, adică primarul și proaspăt angajatul la Primărie sunt foarte apropiați, după cum se vede în mai multe fotografii pe care le-au postat. În noul context, nu ne mai miră de ce Alex Cotuți a luat concursul la proba orală, după ce a arătat că nu le prea are cu scrisul. Cât despre fraierii care s-au prezentat la concurs, e greșeală lor că n-au înțeles cum se joacă tradițional când vine vorba de un post călduț la stat.

 

 

SPUNE-TI PAREREA