Coincidențe mari, în urma unui concurs foarte disputat la Primăria Bistrița. Salariile frumușele, crescute recent, din administrația publică, atrag tinerii ca muștele la dulciuri. Așa se face că, pentru postul de consilier clasa I debutant, la Serviciul Relații Publice s-au înscris nu mai puțin de 10 concurenți.

La prima vedere, concursul a fost unul de care pe care, dacă ne uităm la notele care s-au luat. După proba scrisă, au fost declarați admiși doar patru concurenți, după cum se vede în tabelul de mai jos. Cu cea mai mare notă, de departe câștigătoare după proba scrisă a fost Diana Paul Zubașcu, cu 87 de puncte.

La proba orală, doar 3 concurenți s-au prezentat iar notele au fost foarte apropiate, dar tot Diana Paula Zubașcu a câștigat, la mustață, cu 84 de puncte, ceilalți doi candidați obținând 81, respectiv 80 de puncte.

Nici până aici, nimic care să-ți sară în ochi, deși unii dintre „pierzătorii” concursului, probabil din invidie, ne-au semnalat că, „la proba scrisă, au fost niște întrebări de așa natură, că nu prea aveai cum să le știi decât dacă…”, continuarea rămâne la înțelegerea fiecăruia.

Din curiozitate jurnalistică, am vrut totuși să aflăm cine e domnița Diana Zubașcu, care i-a spulberat pe cei 9, la concurs. Și am aflat!

Mama Dianei Zubașcu se numește Lidia Czervenski și lucrează de ani buni în Primăria Bistrița, pe postul de consilier la Direcția Comunicare. Așadar, cine spunea că nu există happy-end în poveștile din Românica, se înșela! Mama și fiica vor fi colege de serviciu la Primăria Bistrița, își vor bea cafeluța împreună! Ce poat fi mai frumos de atât? Ce?

Și soțul Lidiei, Paul Czervenski, este angajat la o firmă care are rapoarte financiare serioase cu Primăria Bistrița. Ați ghicit! Este vorba de Supercom!

Data viitoare, când vă întrebați de ce unii trăiesc bine și alții nu… nu vă mai întrebați! Angajați-vă la stat! Poate, cine știe, aveți norocul să nu nimeriți la concurs cu fiica unei angajate la stat.

UPDATE: Recunoaștem! Am greșit! Nu doar fiica și mama lucrează la Primărie. Și fiul, Paul Czervenski junior este angajat în aceeași instituție. Acesta lucrează în Primăria de câteva luni, la pârtia de schi, după ce, anterior, a fost angajat la Teraplast. Data viitoare, ca să nu mai facem astfel de greșeli, vom presupune din start că toată familia este angajată la Primărie, după care îi vom lua prin excludere.

 

 

SPUNE-TI PAREREA