În contextul în care luna octombrie sărbătorim ”Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”, poliția bistrițeană a demarat o campanie de informare dedicată acestui segment de populație ”Siguranță la vârsta a treia”.

Cu acest scop, marți, 2 octombrie a.c.,  Clubul Pensionarilor din municipiul Bistrița a găzduit o întâlnire între polițiștii de prevenire și proximitate și aproximativ 30 de pensionari, atât din oraș, cât și din localitățile învecinate. Subiectele abordate au vizat în primul rând infracțiunile de înșelăciune – metoda ”accidentul”, dar și furturile, tâlhăriile sau accidentele rutiere.

Alături de polițiști, cu detalii pertinente și explicații pe înțelesul celor prezenți, a fost președintele filialei ”Andrei Mureșanu” Bistrița-Năsăud din cadrul ANCMRR-MAI, dl colonel(r) Zachei Ceoarec.

Polițiștii vor continua să se întâlnească cu vârstnicii din județ până la sfârșitul anului, fie în cadrul unor activități organizate, fie cu ocazia unor acțiuni stradale, pentru a discuta cu ei despre modalitățile cele mai potrivite de reacție atunci când sunt abordați de persoane necunoscute – pe stradă sau la telefon, cât și despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când sunt în trafic – pietoni, bicicliști, sau conducători auto.

Polițiștii fac un nou apel către persoanele vârstnice:

Ø ”Nu dați bani persoanelor necunoscute care vă apelează telefonic și vă comunică faptul că o rudă apropiată a avut un accident rutier, fie în România, sau în altă țară!

Ø Nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, chiar dacă acestea pretind că sunt avocați, polițiști, procurori, sau medici!

Ø Nu furnizați informații despre familie, prieteni, vecini, cunoscuți unor astfel de persoane!,,

Fiți precauți în astfel de situații, nu reacționați emoțional  și descurajați persoana care vă apelează!

Solicitați-i un răgaz pentru a lua legătura cu membrul familiei în numele căruia sună!

 

SPUNE-TI PAREREA