„Via Transilvanica mai are puțin și poate primi primii drumeți în incursiunea pe unele dintre cele mai autentice și frumoase locuri din Transilvania!

Am primit multe poze de la cei care au fost de câteva săptămâni încoace voluntari ai Tășuleasa Social pe Via Transilvanica. Mă bucur că mai e putin timp până la deschiderea traseului Via Transilvanica pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud: sâmbătă 29 Septembrie!

Mulțumim Tășuleasa Social că ne-ai dat oportunitatea să lucram la un proiect care va dăinui mult timp după ce noi nu vom mai fi! Felicitări pentru munca și efortul depus tuturor voluntarilor Tășuleasa, primarilor, șefilor și angajaților ocoalelor silvice, Salvamont Bistrița-Năsăud și ADI Turism!

Felicitări Alin Ușeriu și minunatei echipe de la Tășuleasa pentru idee și tuturor celor care au pus umărul ca Via Transilvanica să devină o realitate!“, a transmis președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, pe pagina sa de facebook.

Via Transilvanica este un traseu de aproape 1000 de kilometri care pornește din Drobeta Turnu Severin, trece prin Bistrița-Năsăud și ajunge la Mănăstirea Putna, legând simboluri istorice, tradiții și locuri deosebite din România.

Citește și: 

Tibi Ușeriu, un simbol al drumurilor străbătute până la capăt, vorbește despre Via Transilvanica, un drum care va uni România

Vi Transilvania este un drum care va putea fi străbătut pe jos, la fel ca faimoaselel poteci de pelerinaj din Spania, USA sau India. Iată câteva detalii despre drum, pe pagina oficială a proiectului:

Drumul spre identitatea Transilvaniei

Ne-au inspirat potecile de pelerinaj din Spania și cele de anduranță din Statele Unite sau India, am văzut că astfel de drumuri au influențat culturi, au format comunități și au contribuit la dezvoltarea zonelor pe care le străbăteau.

Via Transilvanica este un drum curajos fiindcă ne face să redescoperim repere și să vorbim despre cine suntem noi cu adevărat, de la firul de iarbă de la malul Dunării până la crestele munților.

Via Transilvanica este identitate. Pentru că ne oferă șansa să ne cunoaștem mai bine istoria și astfel să ne ințelegem mai bine pe noi – ca nație.

Via Transilvanica

Sunt cărările noastre
Traseul pe care îl vom amenaja are 950 de km, de la Drobeta Turnu Severin la Putna, iar din experiența noastră de drumeți, se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. Vom căuta să prezentăm cele mai corecte informații despre gradul de dificultate al traseului.

Fiind vorba de amenajarea unui drum extins, aceasta se va face în mai multe etape, o primă porțiune fiind prevăzută pentru 2018 – primii 100 km: Putna – Pasul Tihuța.

Vă invităm să cunoașteți la pas frumusețea acestor locuri!

„La 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România, socotim de datoria noastră să realizăm un proiect care să promoveze și mai mult identitatea Transilvaniei ca parte a României. Identitatea Transilvaniei este dată de cadrul natural-geografic unic, istoria ei milenară, diversitatea culturală și etnică și conexiunile ei cu celelalte regiuni ale României.
Drumurile au unit întotdeauna oamenii și locurile. Ele dau un sens și conferă o experiență unică.

SPUNE-TI PAREREA