„Poezia și pictura își au rădăcinile în perioada copilăriei, amândouă m-au fascinat și mă încântă. Pictez și cânt. Așa a început drumul artei, un drum fără întoarcere, fără popas…frumosul mă atrage irezistibil, ca o dăruire”, sunt cuvintele artistului Sever Săsărman, care s-a născut la 7 iunie 1930 în satul Nimigea de Sus.
Picturile sale vor putea fi admirate la Muzeul Grăniceresc din Năsăud, în perioada 26 septembrie-10 noiembrie. Vernisajul va avea lic miercuri, 26 septembrie, ora 13.00.

Pe parcursul carierei sale, a participat la diverse concursuri obtinand peste 20 de premii si distinctii, printre care: Marele Medalion de Aur Marc Aurelio/Concursul International de Pictura “Italia 2000”, Napoli; Medalia de Aur, Parma, Casal-maggiore/Expozitie de Arta Contemporana. In calitate de membru al Societatii Artistilor Francezi din Paris, al Societatii Artistilor Independenti din Paris, al Academiei Italia, al Asociatiei Siciliene de Litere si Arte sau al Asociatiei Artistilor Ticinezi-Elvetia, artistul a participat activ la promovarea culturii picturii moderne in spatiul european si international.
De peste patru decenii, Sasarman participa la diverse expozitii colective si personale in Romania, Franta, Italia, Canada, Japonia si Elvetia.
Cu ocazia expozitiei, artistul ne ofera o selectie de lucrari care au scopul de a introduce vizitatorul in lumea fascinanta a picturii si, in oarecare masura, in universul creatiei lui Sasarman.
Pictura sa este un permanent exercitiu de contemplare a misterului lumii. Sursa inspirativa este depozitarul imaginar al artistului, interioritatea sa poetica. Relicve istorice, amintiri personale, repere geografice, elemente antropomorfe sau zoomorfe sunt motive carora pictorul se straduieste sa le smulga esentialul. Estomparea conturului formelor pana la dizolvarea totala a acestora este de fapt reflectarea, primatul sentimentelor asupra rationalului in discursul estetic al artistului.

„Pictura e viata vietii mele…fara ea parca nu as exista…tehnica mea a fost o cautare, pentru ca eu vesnic sunt in cautare…eu caut in sufletul meu un mod de exprimare prin culori…”, mai spune artistul.

SPUNE-TI PAREREA