Numit ministru al Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș s-a molipsit de la șefa lui, Viorica Dăncilă. Ministrul Deneș se exprimă foarte prost, masacrând limba română. E chinul jurnaliștilor care trebuie să-i transcrie declarațiile.

Redăm o parte dintre declarațiile ministrului, pline de „dezacoarde” și de greșeli de exprimare.

– În ceea ce privesc investițiile, vreau să vă spun că la nivelul Ministerului Apelor și Pădurilor, deși bugetul pe care îl au Apele și Pădurile pentru investiții într-un an de zile, la nivel național sunt de aproximativ 70-80 de milioane de lei, pe lângă aceste sume, prin demersurile pe care le-am făcut, s-au aprobat, în acest an, din fondurile de intervenție, o sumă suplimentară de 116 milioane de lei.

– La ora actuală, sunt, pe acest fond de intervenție și pe aceste zone calamitate 29 de șantiere care sunt deja în lucru.

Astea au fost declarațiile „light”. Luați de aici, exprimare de ministru:

„Toate aceste zone, în această perioadă critică și delicată, Ministerul Apelor și Pădurilor, eu personal, împreună cu echipele mele de specialiști, am fost prezenți în aceste zone. Aceste zone deja se lucrează, sunt șantiere și se lucrează pe aceste zone”, a spus Deneș. Fix așa.

Delirul exprimărilor continuă:

„Au fost prinși în buget o sumă de 6 milioane de lei, cu care inițial s-a dorit achiziționarea a două clădiri (…) Pe lângă aceste sume care eu vi le spuneam…”

În aceeași notă a fost discursul lui Deneș, susținut astăzi într-o conferință de presă la Bistrița. Da, știm că e mai important ce face, decât ce zice, dar, să fim iertați, ca ministru, nu te poți prezenta cu o așa exprimare în fața oamenilor.

 

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA