Recent, am fost la o familie, din Miceștii de Câmpie, una dintre miile de familii tradiționale care trăiesc drame de nedescris. 5 copii, pe care mama i-a părăsit pentru altul, trăiesc în condiții inumane, crescuți de tatăl care se chinuie să le pună o pâine pe masă. Mai grav e că, cel mai mic dintre ei, deși are 4 ani, singurul cuvânt pe care îl spune e “mama”. E clar că are nevoie de psiholog, de logoped, de ajutor specializat. Ghiciți de câte ori pe lună, pe an, e vizitată această familie sau altele ca ea, de specialiștii statului care ar trebui să se ocupe de astfel de cazuri. Ați ghicit. Probabil că efortul statului român de a plăti asistenți sociali care să se ocupe cu adevărat de astfel de cazuri, nu doar birocratic, nu ar fi foarte mare, dacă s-ar face puțină curățenie în administrație și n-ar mai lua salarii de o mie de euro lunar bugetari care o freacă 8 ore pe zi.

Nu cred că are rost să vă mai dau exemple de astfel de familii tradiționale sau netradiționale. Sunt mii, poate sute numai la noi în județ. Poate că biserica, coalițiile, partidele și cine s-a mai implicat în strângerea a 3 milioane de semnături își putea canaliza efortul pentru astfel de cazuri și, dacă fiecare dintre semnatari dona 1 leu în loc de o semnătură pentru o lege inutilă, viața acestor oameni era cu adevărat mai bună. Nu zice nimeni că Biserica și partidele nu s-au implicat în campanii umanitare, dar imaginați-vă ce amploare ar fi avut o astfel de campanie, dacă își dădeau toți mână, în acest timp. Și, dacă vreți, câtă simpatie ar fi adunat, din partea tuturor.

Dar nu, ei au decis să abordeze un subiect care să nască și mai multă ură în societatea care oricum e dezbinată. Pentru că asta va face Referendumul pentru redefinirea familiei, va învrăjbii oamenii, în numele moralității, chipurile.

Problema căsătoriei între persoanele de același sex nu există cu adevărat în România. Nu e ca și cum ar sta la coadă, la starea civilă, sute de cupluri gay, să-și depună actele pentru căsătorie. 

Modul în care au abordat problema e de-a dreptul ridicol. Au adunat semnături cu argumentul că, în Norvegia, cuplurile de homosexuali înfiază copii, pe care-i supun apoi la perversiuni. Da, sunt convins că ăsta e sportul național al norvegienilor și că, tot a doua familie e de gay care își violează copiii! Legat de asta, știați că, în România, peste 2000 de copii sunt molestați sexual iar peste 80 la sută au sub 10 ani? Da, majoritatea în familiile tradiționale în care trăiesc. Și astea sunt cazurile raportate, numărul fiind mult mai mare. Deci, cum e cu Norvegia? Și ce face statul român, biserica, PSD-ul, neoprotestanții, PNL-ul, pentru a combate fenomenul? Nu adună nici măcar semnături pentru asta. În schimb, cheltuie 200 de milioane de lei pentru redefinirea familiei tradiționale.

Dacă voi credeți că politicienii sunt cu adevărat interesați de identitatea națională, creștinism, moralitate și alte baliverne, vă înșelați amarnic. Ei știu că Referendumul nu va schimba, cu adevărat, nimic în România. După 7 octombrie, indiferent de rezultat, țara va avea aceleași probleme iar cuplurile gay de români se vor căsători, ca până acum, în alte țări.

Referendumul este doar un exercițiu de forță al PSD-ului și al BOR-ului, prin care vor să distragă atenția de la adevăratele probleme, să-și facă inventarul trupelor înainte de alegerile care urmează, să ne arate, încă o dată, că pot să adune milioane de voturi și că sunt o forță. Și vor aduna, milioane și apoi ne vor râde în nas, ne vor flutura drapelul, vor vorbi iar de unitate și de identitate națională. Vor transmite la televizoare mesajul: “Am învins, am reușit!”, în timp ce miile de familii tradiționale vor rămâne în aceeași mizerie. Pentru că asta e tradițional românesc.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Mi-e teama ca pe baza acestui referendum se va cimenta o garda de fier,o alianță de nezdruncinat intre PSD si BOR, asa cu a fost si înainte de 1989, intre PCR si BOR. Asta-i rolul, bătaia lunga a referendumului! Nu- s convins deloc ca biserica își va urma menirea si ca nu va ciuguli semințe de bostan din mana celui de-al cincilea Cavaler al Apocalipsei din Teleorman, calare pe calul rosu al minciunilor si-al cuvintelor.
    In curand iar vor fi la mare cinste naționalismul hâd şi deşănţat, încruntat si ameninţător, purtând în mâini crucea sfântului Arhanghel Mihail şi revolverul puterii, iar in cap crima şi exterminarea oponentului.
    Despre asta e vorba, ăsta e șpilul, după curiști se ascund, iată, hoți si pesediști !

SPUNE-TI PAREREA