Comuna Șanț a fost ieri în sărbătoare, cu muzică și veselie pentru toate vârstele. Sărbătoarea numită generic Zilele Comunei Șanț a avut loc duminică, 2 septembrie, fiind primul an în care spectacolele folclorice și muzica ușoară au ținut o singură zi, având în vedere că Primăria Șanț a mai avut o manifestare de amploare în acest an, la inaugurarea Centrului Cultural „Dimitrie Gusti“, un edificiu impresionant, destinat desfășurării de evenimente. Ca în fiecare an, sărbătoarea comunei a fost un prilej pentru administrația locală de a face un bilanț al activității și de a anunța investițiile care sunt în derulare în acest moment.

„Mă bucur că la sfârșit de august am terminat de distribuit lemnele de foc pentru toți locuitorii comunei Șanț, iar o parte din oameii care și-au făcut cerere de lemn de rășinos pentru construcții, au beneficiat și ei de câte 4mc. Suntem la început de luna septembrie, suntem în procedură de licitație cu proiecte atât pe fonduri guvernamentale cât și pe fonduri europene. Ne dorim să se termine cât mai repede aceste proceduri pentru a duce lucrurile la bun sfârșit. Suntem în prima etapă pentru a începe lucrările mari care se vor derula în continuare în comuna Șanț. Amintim de drumurile comunale, drumurile forestiere, avem două poduri peste Someș. Sunt lucruri pe care dorim să le vedem începute și duse la bun sfârșit. Un alt lucrtu pe care mă bucur că l-am realizat este un acord de cooperare între comuna șanț și comuna Limbenii Noi din Republica Moldova„, a spus primarul comunei, Ioan Szabo.

Începutul cald de septembrie a fost întâmpinat de șănțeni cu bucurie, fiind un nou prilej de a-și vedea pe scenă copiii, tinerii și adulții din comunitate, care iubesc muzica folclorică. Ansamblul folcloric Izvorul Someșului Viorica Hojda, Dănilă Filipoi, Lucreția Pomohaci și Teatrul necris Contantin Iugan au făcut spectacol, fiind prezentați de Menuț Maximinian și Carmen Iancu.

Tinerii din ansamblul folcloric al comunei au prezentat un obicei de nuntă tradițional: jocul miresei.

Au urcat pe scenă, de asemenea, Elisa Hechelciuc, Cumetrii și solista folclorică Lavinia Goste. Seara s-a încheiat cu un concert al solistei Ruby.

 

SPUNE-TI PAREREA