O familie dintr-un bloc ANL din zona Subcetate din Bistrița se află într-o situație disperată, din cauza datoriilor la chirie. Loredana Budurlea (37 de ani) este mama a patru copii, care au rămas în grija ei după ce a divorțat de soț, acum trei ani. De atunci, ea nu a mai fost în stare să plătească chiria și a acumulat o datorie de aproximativ 7500 de lei la chirie.

Femeia povestește că a fost căsătorită timp de 17 ani. Are patru copii, Denisa (17 ani), Doris (16 ani), Darius (11 ani) și Daria (4 ani). A fost muncitoare la Leoni, dar nu s-a mai întors la muncă pentru că spera să plece cu familia în Olanda, împreună cu soțul ei. Din păcate, căsătoria ei a luat sfârșit acum trei ani, a divorțat, iar bărbatul s-a stabilit în Olanda. Loredana a rămas cu copiii dar și cu o datorie la bancă. În scurt timp, nu a mai putut să se angajeze nicăieri cu acte în regulă, pentru că i s-a instituit poprire pe tot salariul pe care îl câștiga. Femeia spune că nici fostul soț nu i-a mai trimis bani și a ajuns în situația în care nu a mai fost în stare să suporte cheltuielile pentru chirie, utilități și întreținerea copiilor.

„Am fost împreună 17 ani și jumătate. Acum trei ani el s-a decis să plece în Olanda. Eram însărcinată, m-am îmbolnăvit rău, am ajuns în spital la Cluj. El a plecat și nu mi-a mai trimis niciun ban. M-a lăsat cu datorii, cu copii, cu tot.
Chiria nu s-a mai plătit din 2016. Atunci am scos și niște bani din bancă, am mai cumpărat ce era de cumpărat prin casă. Acum nu mă mai pot angaja nicăieri, cum mă angajez, îmi oprește banca banii.
Înainte îmi mai trimitea bani. Apoi nu mi-a mai trimis. Eu am rămas numai cu alocația copiilor și nu am mai putut să plătesc chiria. Abia am reușit să plătesc gazul și curentul.
Cum să rămân în drum cu patru copii. Ce fac? Unde mă duc? Nu am de unde să plătesc toată suma. Am un venit de 300 de lei. Mă mai duc la lucru ca să pot să-mi câștig pâinea la copii. Să am ce să le ofer“, povestește femeia.

Loredana lucrează la negru împreună cu fiica sa mai mare pentru a putea completa veniturile din alocații. Denisa este elevă la Liceul Tehnologic Sfânta Maria din Bistrița și va începe în curând școala. Darius merge la Școala Generală nr. 4, este un copil politicos și liniștit, iar Daria, fetița cea mică, o fetiță veselă care își arată afecțiunea față de mamă și frați, merge la grădinița din cartier. Doris, cealaltă fiică a Loredanei se afla la bunicii din partea tatălui și, din spusele mamei sale, nu are o relație prea bună cu ea, având deseori conflicte.

De altfel, Loredana se află într-o relație tensionată cu fostul soț și cu rudele acestuia, care o acuză că nu își tratează bine copiii. Totuși, din cele văzute la fața locului și din spusele vecinilor, copiii sunt bine îngrijiți, se află într-o relație de afecțiune vizibilă cu mama lor, iar locuința, deși sărăcăcioasă, este ordonată și curată.

„Nu tot o condamnați atâta este o femeie necăjită si bolnavă cu patru copiii si e singura cine vrea sa o ajute să o ajute că are mare nevoie, are evacuare cu patru copii care merg la școală. Din ce lucră dacă reușește să pună o pâine pe masa. Să deschidă cineva un cont să o ajutăm cu chiria să nu o scoată afară, cine vrea, nu mai fiți așa răi, sunteți oamenii toți“, a scris una dintre vecinele femeii.

„Rușine să-i fie în primul rând la soțul ei și în adoilea rând la fetele ei, la cât s-a chinuit cu ele până să le crească. Eu știu că le dădeam mâncare când eram vecine, chiar nu merită săraca toate astea“, a scris o altă femeie.

După apariția fotografiei cu Loredana pe facebook, prin care s-a făcut un apel de a o ajuta, mai multe rude ale fostului ei soț au trimis mesaje prin care o acuză că își maltratează copiii, dar aceștia nu au mai răspuns la mesaje când au fost întrebați dacă ei sau fostul soț sunt dispuși să preia copiii și să-i îngrijească.

Cei care vor să acorde o mână de ajutor Loredanei și copiilor săi, pot face donații în contul RO02BTRLRONCRT0366120301 deschis la Banca Transilvania sau pot lua legătura cu ea la numărul 0756421439.

SPUNE-TI PAREREA