În această perioadă se desfășoară proiectul COLOR SELECT, implementat de Asociația Creative Ideas of Youth People to Society. Proiectul se concentrează pe selectarea
selectivă a deșeurilor și implică peste 100 tineri în toate activitățile proiectului.

Timp de 10 zile, tinerii, au participat la un concurs pe echipe care a vizat mai multe activitati benefice atât pentru ei cât și pentru comunitate. Au distribuit pliante și au convins cetățenii bistrițeni ca este cazul să colecteze selectiv deșeurile. De asemenea, în social media, tinerii au distribuit mai multe postări de pe pagina asociației pentru a atrage atenția asupra acestei probleme.

Duminică, 2 septembrie 2018, în Pădurea Schullerwald va avea loc o acțiune de ecologizare selectiva începând cu ora 10:00. Toti cei care doresc să se implice în această acțiune sunt bine veniți. Tot duminică se va crea cea mai mare machetă din PET-uri și va fi amplasată în Pădurea Schullerwald.

„Dorinta noastră este ca tinerii sa fie vectori de schimbare pozitiva pentru Bistrița, iar modalitatea de selecție a deșeului să fie una modernă și eficientă. Sunt foarte mulți tineri în Bistrița care fac voluntariat, care se implică, care își doresc binele și care sunt educați”, spune Raul Ciprian Neamți, președintele asociației.

 

SPUNE-TI PAREREA