Nu mi-a plăcut niciodată Elena Udrea. Poate pentru că se vedea de la o poștă că e genul de om politic care s-a îmbogățit prin furăciuni, genul de femeie care, când a dat de bani, s-a năpustit spre genți, pantofi și haine scumpe. Opulența pe care o afișa, în vremuri în care românii o duceau foarte greu, fiind criză economică, era de-a dreptul sfidătoare. A fost un personaj politic umflat articial, fără sustanță, fără idei, cum erau majoritatea pedeliștilor de atunci. Era clar că nu va rezista și că avea mari șanse să ajungă în pușcărie, deși se credea invincibilă.
 
Dar nu pot să nu-mi amintesc cât de venerată era de oamenii politici bistrițeni din vechiul PDL, actualul PNL. Era delir la vizitele Elenei la Bistrița, se umplea sala polivalentă sau Metropolisul de pedeliști care o aplaudau și se înghesuiau la poze cu ea. Probabil că acum și le-au șters toți de pe Facebook și condamnă revista Viva că a pus poze cu ea gravidă.
 
La fel se întâmplă acum cu Dragnea. Aproape toți primarii județului s-au dus cu proiecte la el și au primit finanțări de milioane de euro, pentru a-și asfalta și ultimul drum de pământ. Evident, nu a dat din banii lui, sunt bani publici, dar primarii știu că Dragnea a avut un rol determinant în alocarea fondurilor. Ăsta e, dacă vă întrebați, principalul motiv pentru care Dragnea e susținut în continuare de partid. Da, primarii din țară suportă muia pentru PSD datorită banilor împărțiți de Guvern pentru proiecte. Din afară, pare imposibil de înțeles de ce l-ar mai susține la conducere pe Dragnea, văzând cum partidul se face praf pe zi ce trece. Dar ăsta e motivul, banii, faptul că ei consideră că Dragnea i-a ajutat cu proiectele, în special cele pe PNDL.
 
Mai devreme sau mai târziu, Dragnea va avea o soartă asemănătoare cu cea a Elenei Udrea. Poate în pușcărie, poate în Costa Rica sau în Madagascar. În contextul evenimentelor și a tensiunilor sociale incredibile din ultimii ani, dispariția lui Dragnea de pe scena politică va fi o vindecare pentru societate. Va fi, probabil, o vindecare și pentru PSD. Dar, țineți minte, că oamenii politici din eșaloanele de jos vor avea aceeași atitudine ca și în cazul Elenei Udrea. Vor uita de banii pe care i-au făcut, de beneficii, de tot.

SPUNE-TI PAREREA