Luni, 27 august, președintele ALDE Bistrița-Năsăud, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean a participat alături de Delegația CJ BN, la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, Raionul Glodeni.

Alături de vicepreședinte, la sărbătoarea națională a Republicii Moldova a fost prezentă o delegație numeroasă formată din: primari, conducători de instituții locale și centrale, fanfara militară a Brigăzii 81 Mecanizate Bistrița și reprezentați ai armatei române.

Cu această ocazie vicepreședintele Ioan Țintean a transmis un mesaj de solidaritate și prietenie din partea județului Bistrița-Năsăud:

” Ne aflăm aici la Glodeni, în zi de mare sărbătoare a neamului Românesc ”Ziua Independenței Republicii Moldova”.

Noi, delegația județului Bistrița-Năsăud suntem aici pentru a cinsti și a dovedi încă o dată dacă mai este cazul, că vă suntem prieteni adevărați. Nu mai trebuie să fim convinși de nimeni că soarta noastră a Românilor de o parte și alta a Prutului trebuie să fie una și aceeași sub un steag și o constituție. Acest drum anevoios al reîntregirii noastre ca neam și țară, noi cei de pe plaiurile Bistriței, împreună cu dumneavoastră l-am pavat cu validarea unei hotărâri comune încă din primăvara acestui an, 2018. Avem semnat actul UNIRII între cele două unități administrativ teritoriale. Sper că și instituțiile centrale vor lua pildă după modelul nostru.

Este adevărat că trebuie să ținem seama de condițiile politice și geostrategice dar cu multă diplomație și voință se poate ajunge acolo unde vrea poporul, unde doresc Românii.

Este adevărat că Independența Republicii Moldova, s-a declarat în ziua de 27 august 1991, dar premisele înfătuirii acestui act, acestui moment au fost create de-a lungul multor ani cu momente dificile de depășit, când români curajoși și-au asumat riscul acțiunilor care duceau la smulgerea din ghearele comunismului a unui popor care nu a crezut niciodată în comunism și totalitarism.

De aceea iubiți frați, astăzi, suntem aici pentru a vă felicita, pentru a vă susține în tot ce faceți pentru unitatea neamului Românesc.

Se vede clar, cu ochiul liber că dumneavoastră ați făcut pași importanți și faceți mari eforturi în direcția democratizării societății în consolidarea parcursului European al statului.

Nu este ușor! Dar suntem convinși că împreună vom reuși să ducem destinele noastre în direcția bună, românii să fie mai fericiți, mai mulțumiți si mai UNIȚI. Noi, românii din partea dreaptă a Prutului, vom sărbători cu mare fast CENTENARUL în acest an, pe data de 1 Decembrie 2018. Sunt sigur că bucuria acelui eveniment o veți resimți în inimile dumneavostră, pentru că înaintașii noștri de la 1918, așa au hotărât să fim împreună, nu doar vremelnic. Anumite personaje istorice de tristă amintire au luat decizii contrare voinței neamului românesc, au tăiat cu securea în sufletul poporului nostru.

Dumnezeu ne va ajuta, nu peste mult timp să stăm la umbra aceluiași stindard.

Frați români din Glodeni, vă îmbrățișăm la ceas aniversar, la ceas de sărbătoare vă doresc în numele conjudețenilor mei, de pe malurile Șomeșului și Bistriței, mult noroc și realizări deosebite!

 

La mulți ani Republica Moldova!

La mulți ani Glodeni!

Trăiască ROMȂNIA MARE! ”

SPUNE-TI PAREREA