România e țara unde o Primărie poate, fără probleme, să ia un credit de 40 de milioane de lei, pentru o pârtie de schi și un telescaun, într-un oraș în care, dacă te ajută anomaliile meteo, ai maxim 2 luni de zăpadă. Asta se întâmplă pentru că datoria va fi plătită din banii publici, deci nimeni nu va fi stresat că are rate imense la bancă, pentru că nicio firmă privată n-ar lua un astfel de împrumut pentru o astfel de investiție.

Tot Tomânia e țara în care aceeași Primărie nu poate (a se citi nu vrea) să aloce bani pentru o echipă de handbal, care activează 9 din 12 luni pe an și adună 1000 de oameni o dată la două săptămâni, plus imaginea pe care o face orașului pe cele mai importante canale naționale de sport. În locul echipe de handbal putem pune orice altă activitate, fie că e vorba de evenimente culturale sau sportive, organizate de alte entități. Pentru nimic nu se pot aloca bani, pentru că, chipurile, nu îi lasă legea.

La fel se întâmplă și cu evenimentele cu taxă de intrare. Primăria nu poate aloca bani pentru evenimente care au taxă de intrare. Poate, în schimb, să ia credit de 40 de milioane de lei și să pună o taxă de 30 de lei pentru acces în Parcul de Aventură.

Parcul de Aventură Cocoș, care are ca siglă un struț, este o nouă „găselniță” a Primăriei Bistrița. Ca să nu ruginească telescaunul, au amenajat niște poteci și au pus două tiroliene, denumind spațiul, pompos, Aventura Park. Pentru acces, le iau oamenilor 30 de lei, pe 2 ore! (15 lei pe oră)

Dacă există entuziasmați de proiectul care a costat peste 100.000 de lei, vă prezentăm cum ar trebui să arate un adevărat parc de aventură. Unul așa, de anvergură mică spre medie, cu tarife aproape la fel cu cel din Bistrița – 50 de lei pe 3 ore (16 lei pe oră). Parcul de aventură este în Brașov.

Sau, dacă vreți să vă minunați, vedeți aici ce park de aventură există în Orăștie, un oraș cu 20.000 de locuitori.

Uite aici și alte parcuri de aventură din România, multe dintre ele construite în orășele mai mici decât Bistrița.

 

Pe cel din Bistrița îl vedeți mai jos:

Așa-i că pare o glumă proastă să-l mai numești Aventura Park? Să te mai și lauzi la televizor că ai făcut așa ceva… e chiar hilar. Nici nu mai vorbim de sigla parcului, un struț pe bicicletă fiind imaginea Parcului de Aventură, denumit… Cocoș.

Mare noastră (și nu doar a noastră) dilemă este de ce nu poate face Primăria Bistrița (a se citi primarul Crețu) un lucru ca lumea, ținând cont că are resurse financiare foarte mari. De ce a luat un credit de 40 de milioane pentru o pârtie care nu funcționează, în loc, de exemplu, să ia un credit mai mic, pentru un park de aventură adevărat sau pentru un Aquapark, care să funcționeze „la sigur” câteva luni pe an și să aducă turiști din toată țara? Inexplicabil.

 

1 COMENTARIU

  1. Stiti care e durerea mare? Sunt convins ca in prima zi de functionare,parcul de aventura a facut incasari mai mari decat ati facut voi in 3 zile de festival…. Am dreptate?

SPUNE-TI PAREREA