Marți, 14 August, la ora 19:00, la sala Valeria Peter Predescu a Centrului Cultural Dacia, din Bistrița (administrat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud), va avea loc o reprezentație a spectacolului de teatru Țuhaus.

Relatată chiar de el, pe scenă, povestea descrie traseul unui bărbat care şi-a petrecut cinci ani în penitenciarele româneşti, de la împrejurările care i-au adus condamnarea, la mizeria și abuzurile închisorii și lupta împotriva acestora, până la reflecții asupra pedepsei și asupra pierderilor personale din perioada respectivă.

 

Reprezentația va fi urmată de o discuție cu scriitorul Vasile Ernu și echipa spectacolului.

 

Spectacolul face parte din ȚUHAUS – Resurse; Istorii; Dialog, un proiect de jurnalism şi teatru documentar, care studiază istoria recentă a închisorii românești şi care îşi propune să deschidă un dialog despre mizele și finalitatea pedepsei.

 

Echipa spectacolului: Vlad Bălteanu, Mişa Dumitriu, Alex Horghidan, Andrada Lăutaru, Alexandru Potocean, Andrei Şerban, Alexandra Voivozeanu.

 

ȚUHAUS – Resurse; Istorii; Dialog este co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural și de către UNITER, din fondurile de timbru teatral. Spectacolul Țuhaus a fost produs în 2017 de  Asociația Reciproca (Cluj) și co-produs de Asociația ADO și MACAZ Teatru Bar Coop (București). Alături de Administrația Fondului Național Cultural și UNITER, producția a fost finanțată și de  Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB, în cadrul Programului cultural București Oraș participativ 2017.

Link eveniment – https://www.facebook.com/events/259790234750124/

Link site – www.tuhaus.ro

Spectacolul e cu INTRARE LIBERĂ*

 

SPUNE-TI PAREREA