Dumnezeu are treburi mai importante de fâcut, dar cu siguranță are simțul umorului și probabil că folosește un pic din nemărginirea lui și pentru Bistrița. Altfel nu se explică de ce își poate bate joc divinitatea atât de mult de orașul ăsta, când vine vorba de a-i desemna conducătorii.

Și Doamne, ce regizor și scenarist bun de comedie trebuie să fii ca să pui în scenă o asemenea desfășurare de evenimente, precum cele care precede alegerile pentru Primăria Bistrița? Vă aduceți aminte alegerile din 2016? Cu episodul Titieni, cu supărarea actorului și cu PNL-ul rămas descoperit, cu Dolha candidând, fără să fie susținut cu convingere nici măcar de colegi? Vă aduceți aminte cum ziceau consilierii lui că-l bate pe Crețu pentru ca, la final, actualul primar PSD să obțină o victorie cu peste 50 la sută și cea mai mare majoritate în Consiliul Local pe care a avut-o în mandatele sale? N-ai cum să uiți așa ceva. A fost prea bun filmul ăla. Prea de râs, prea la caterincă, prea umilitor pentru PNL.

Liberalii bistrițeni au învățat totuși din greșelile trecutului și nu se mai lasă pe ultima sută de metri cu desemnarea candidatului. Se fac de râs mai repede, cu doi ani înainte. Mimând democrația, mai mulți pretendenți la fotoliul de primar și-au anunțat intenția de a intra în lupta internă. Lăsând la o parte faptul că unii n-ar câștiga nici alegerile pentru șefia asociației de locatari, filmul anunțării candidaturilor l-ar face invidios pe Woody Aleen sau i-ar da o idee de film, cu titlul “Candidatul”. În timp ce președintele Ioan Turc susținea o conferință de presă, Diana Morar, Cosmin Moldovan, Dorin Dobra și Sorin Hangan își anunțau candidaturile la Primărie, printr-un mail trimis de pe adresa lui Ioan Peteleu și semnat de Sorin Hangan. Ba, ca să completeze ridicolul situației, Diana Morar mai scrie și pe Facebook, în același moment, că vrea să reseteze Bistrița.

La o zi după, secretarul general al partidului, pe bună dreptate, atrage atenția, în mod public, că liberalii au readus comedia în viața politică locală. Și spectacolul e abia la început. În cei doi ani, cât mai sunt până la alegeri, vom mai avea cu siguranță mult de râs pe seama PNL-ului județean, care n-a uitat că cel mai bine îi șade în ridicol.

Dar stați!!! Nici dincolo lucrurile nu stau mai bine. În timp ce partidul dă senzația că-l propulsează pe Cristian Niculae pentru candidatura de primar și viceprimarul lucrează de zor la imagine și la notorietate, Ovidiu Crețu nu lasă deloc senzația că ar fi renunțat la ideea unui nou mandat. Cert e că, în orice “formulă” ar candida, Crețu poate lua un număr mare de voturi.

Așadar, lucrurile se anunță tragico-comice în continuare și, la ce opțiuni au bistrițenii până acum, ziua votului din 2020 pare numai bună pentru a sta acasă.

 

SPUNE-TI PAREREA