Doua case de tip familial au fost inaugurate astăzi în orașul Năsăud.

Proiectul realizat de Consiliul Județean, fundația Hope and Homes for Children Romania , Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud și Primăria Năsăud, oferă pentru 28 de copilași, șansa de a crește în două case de tip familial.

„Unul dintre cele mai frumoase momente le trăiești atunci când oferi bucurie și zâmbete! Astăzi am simțit acest lucru în momentul când am citit pe chipul copilașilor fericirea că vor avea o casă, căreia îi vor spune cu drag ,,ACASĂ”. De asemenea, țin să-i mulțumesc pentru buna colaborare domnului Ștefan Dărăbuș, Directorul Regional pentru Europa Centrala și de Sud a fundației HHC”, spune președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, prezent la inaugurare.

Procesul de închidere a Centrului de Plasament Năsăud a început în septembrie 2014, când în instituție se aflau 70 de copii și tineri. Hope and Homes for Children, în colaborare cu DGASPC Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean, au dezvoltat trei case de tip familial în localitățile Năsăud și Bistrița, în care vor locui 42 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Pe parcursul procesului de închidere, 40 de copii au părăsit centrul de plasament, fie prin integrarea lor în familiile naturale, sprijinirea pentru inserția socio-profesională, integrarea în familii de plasament sau transferul în alte servicii de protecție ale DGASPC Bistrița-Năsăud. Pe parcursul proiectului, numărul total de beneficiari a ajuns la 82 de copii și tineri.

Miercuri, o casă de tip familial va fi inaugurată în Bistrița, pe Strada Ion Pop Reteganu.

SPUNE-TI PAREREA