După fiecare ploaie mai puternică, mai multe străzi din municipiul Bistrița se inundă. Problemele cu canalizarea sunt încă nerezolvate de Primăria Bistrița și de Aquabis și le provoacă serioase neplăceri cetățenilor.

Una dintre străzile inundate frecvent este Mihai Viteazu. Situația canalizării de pe străzile cu probleme a fost prezentată de fostul viceprimar Ioan Peteleu, după ploaia de sâmbătă seara.

“Pe bugetul anului 2013, în urma unei analize a unor puncte critice ale orașului, am făcut împreună cu colegii mei, mai multe propuneri de bugetare a unor sume pentru rezolvarea problemelor cu canalizarea pentru apele pluviale de pe străzile Mihai Viteazul (implicit Ion Pop Reteganul), Tabără, Dâmbului, Viorelelor. Bineînțeles că, deși eram în alianța de tristă amintire numită USL, nici una din propunerile noastre, inclusiv cele de mai sus, nu au trecut, ca urmare nu am votat acel buget. În 2014 am revenit cu acele propuneri la aprobarea bugetului. De această dată, Crețu nemaiavând numărul de voturi pentru ca bugetul să treacă, le-a acceptat câine-câinește. Imediat după aprobarea bugetului, în mod special pentru strada Mihai Viteazul am avut o întâlnire pe această temă în biroul primarului cu directorul general și directorul tehnic de la Aquabis iar problema părea rezolvată. S-a agreat soluția de majorare a capitalului social al Aquabis cu suma necesară pentru rezolvarea situației iar în luna septembrie 2014 s-a adoptat Hotărârea nr.89 care prevede negru pe alb: “Art. 2. (2) Se aprobă participarea municipiului Bistrița la capitalul social al S.C. “Aquabis” Bistrița – Năsăud S.A. cu un aport suplimentar, în numerar, în valoare de 600.000 lei, reprezentând 6.000 acțiuni cu valoare nominală de 100 lei/acțiune, pentru realizarea rețelelor de canalizare pluvială pe str. Mihai Viteazul”, a explicat Peteleu.

“Iată că au trecut mai bine de cinci ani și situația a rămas neschimbată. Bineînțeles că nu din alte motive ci din dezinteres total față de problemele cetățenilor. Sau nu? Să fie oare interese personale sau de grup? La nenumăratele interpelări pe care le-am făcut în Consiliul Local pe această temă mi s-a răspuns că problema este în curs de rezolvare. Ba că-i în faza de proiectare, ba că s-a lansat procedura de achiziție. Bâlbuțe!”, spune consilierul PNL.

“Din informațiile disponibile pe site-ul primăriei am aflat că în 2017 procedura de achiziție pentru elaborarea documentației tehnico-economice la obiectivul de investiţii “Rețea de canalizare pluvială pe strada Mihai Viteazul-municipiul Bistrița” a fost anulată de trei ori invocându-se faptul că nu a fost depusă nici o ofertă. Ciudat nu? Oare nu o mai proiecta nimeni rețele pentru apele pluviale? Sau suma este prea mică?! Oricum ar fi și oricare ar fi motivele, administrația Crețu dă dovadă de incompetență crasă. Să fi primar timp de zece ani și să nu fi în stare să rezolvi o asemenea problemă este jenant și în același timp umilitor pentru cetățenii din acea zonă. Din acest motiv cer public primarului Crețu să-și prezinte DEMISIA!”, a transmis Peteleu, într-un comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA