Sezonul turistic a început la Băile Figa din 1 iunie, dar vremea nu a fost una foarte călduroasă pe parcursul primei luni de vară. Primăria oraşului Becean şi administraţia complexului balnear Băile Figa au găsit soluţii tehnice pentru ca temperatura apei în bazinele exterioare să fie agreabilă, indiferent de vremea de afară.

Unul dintre bazinele exterioare a fost racordat la încălzire prin centrală pe gaz.
„Vă anunț că am pus în funcțiune centrala termică care asigură încălzirea apei din bazinul mare de înot de la Băile Figa. Având în vedere temperaturile mai scăzute de afară, acest lucru este extrem de binevenit și apreciat de către toți turiștii, dar și de către beclenarii care vor să-și petreacă timpul liber în Stațiunea Balneară Băile Figa.
Apa ce alimentează acum piscina are o temperatură de 35-40 grade Celsius, iar apa din piscină va fi menținută cu timpul la o temperatură constantă de 28-32 de grade Celsius.
Continuăm modernizarea Băilor Figa în așa fel încât să răspundem tuturor cerințelor turistice și să asigurăm atractivitatea zonei pe întregul an calendaristic, inclusiv atunci când vremea de afară nu este prea prietenoasă”, a anunțat recent primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA