Miercuri 27 iunie de la ora 17 la Hotel Metropolis, va avea loc evenimentul de lansare a filialei locale a Platformei Romania 100.

Vor fi prezenți Valeriu Nicolae și Valentin Naumescu.

“Platforma Ro100, înființată de către Dacian Cioloș, aduce în discuție și la Bistrița un subiect fierbinte al zilelor noastre, unul care ne influențează atât viața noastră de zi cu zi, cat și viitorul copiilor noștri: votul. Este suficient să deschidem televizorul sau calculatorul pentru a vedea unde a adus lipsa votului România.

Mergând mai departe, in context european, observăm o și mai mare apatie civică privind alegerea reprezentațiilor noștri în Parlamentul European. Cum alegerile europarlamentare sunt și proximul test electoral in România, noi, cei din Platforma Romania 100 Bistrița, ne-am gândit că o dezbatere publică pe această temă este de bun augur”, se arată într-un comunicat de presă.

Valeriu Nicolae, expert in politici sociale, activist, ONG-ist, câstigător în 2012 al premiului UNESCO și în 2013 al titlului de cetățean de onoare oferit de Parlamentul European.

Valentin Naumescu este conferenţiar doctor abilitat la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. Este expert independent al Comisiei Europene, conducător de doctorate în domeniul relații internaționale și studii europene. De asemenea, a fost secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (2005-2007), consilier diplomatic în Centrala M.A.E. (2007-2008) şi Consul General al României la Toronto (2008-2012).

Moderează dezbaterea profesorul Monica Halaszi, membru fondator RO100 Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA