Școala de Vară de la Telciu, un proiect inițiat de Centrul pentru Studierea Modernitatii și a Lumii Rurale, se va desfășura și anul acesta în comuna Telciu din Bistrița-Năsăud, oferind cursanților nu doar activități cu conținut teoretic, ci și ateliere de artă educațională pentru copiii din sat, precum și spectacole de teatru independent și filme cu intrare gratuită.

POȚI SĂ DONEZI AICI!

Proiectul se află la cea de a treia ediție și are nevoie de finanțare.

„Pe lângă susținerea partenerilor locali, mai avem nevoie de 30.000 de RON pentru a putea asigura desfășurarea în bune condiții a programului propus! Pentru ce avem nevoie de bani: pentru a plăti parte din deplasarea invitaților (unii dintre ei au acceptat să ne susțină plătindu-și singuri transportul), pentru a plăti cazarea și mesele invitaților precum și onorariile artiștilor. Se poate dona atât în Euro cât și în lei, iar donatorii nu plătesc nici un fel de taxe sau comisioane. Chiar dacă depășim suma cerută, donați în continuare! Echipa de proiect și-a asumat posibilitatea de a munci voluntar în acest an, însă dacă strângem mai mulți bani, ne vom remunera și pe noi“, au anunțat organizatorii.

Vă reamintim că proiectul „Școala de Vară de la Telciu“ a fost nominalizat la Gala Premiilor AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), premiul pentru activare culturală (în relație cu) spațiul public și este considerat o inițiativă de activare a spațiului public care valorizează memoria colectivă și redefinește identitatea locului.

Până în acest moment, pentru Școala de Vară de al Telciu s-au adunat în jur de 1000 de euro, mai exact, 985 de euro. Donații mai pot fi făcut timp de 41 de zile pe site-ul wearehere.ro.

Tema de anul acesta a Școlii este munca precară – o problemă care ajunge să ne afecteze pe toți, indiferent dacă provenim din mediul rural sau urban. Intitulată „Distopii ale Muncii și Oameni Inutili: Sclavii, Iobăgii, Precaritate”, Școala are ca invitați profesori și cercetători internaționali, precum Daniela Gabor (Univ. De Vest a Angliei) și Manuela Boatcă (Universitatea Albert-Ludwigs) , artiși naționali și internaționali din domeniul artelor teatrale, performative și vizuale – ca Tanja Ostoijc (Berlin), Mihaela Michailov (București) sau Maria Brudașcă (Cluj-Napoca), și teoreticiene și activiste în domeniul muncii și nu numai, precum Margareta Matache, Victoria Stoiciu și Iulia Popovici.

Pentru copii se pregătesc ateliere de desen narativ (cu Maria Brudașcă) și pictură murală (cu Lucia Mărneanu), un atelier de introducere în film documentar (cu Vlad Petri) și un laborator de teatru educațional care timp de o lună va aborda tema istoriei locale a școlii (cu Katia Pascariu și Mihaela Michailov).

Piesele de teatru care vor fi reprezentate anul acesta la Telciu, cu acces gratuit pentru public sunt: Amintiri din Epoca de Școală (r. Radu Apostol), Țuhaus (r. Claudiu Lorand Maxim), Miracolul de la Cluj (r. David Schwartz).

Vor avea loc de asemenea proiecții cu filme pentru copii, dar și proiecții de filme documentare și noaptea albă a scurt metraje românești.

Pentru mai multe informații despre programul complet, vizitează site-ul Școlii http://telciusummerschool.ro, sau caută pagina de Facebook!

SPUNE-TI PAREREA