Primarul orașului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, a anunțat recent că un proiect de dezvoltare și modernizare a stațiunii a fost selectat pentru finanțare.Proiectul depus pe axa 7.1, ce finanțează dezvoltarea turismului balnear, presupune
dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear (infrastructura rutieră, rețele de captare și transport, parcuri balneare, modernizare și creare baze de tratament), crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, amenajarea obiectivelor turistice naturale de utilitate publică precum şi crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică, dezvoltarea de infrastructuri publice la scară mică pentru valorificarea atracțiilor turistice, activități de marketing și promovare turistică a obiectivului finanțat.

Proiectul se numește ”S.O.S. Aqua Primus” și, conform lui Traian Ogâgău, a primit o finanțare de 4,6 milioane de euro.

„Dragi sîngeorzeni. Vreau să împărtășesc bucuria de astăzi împreună cu voi! PROIECTELE sunt SINGURA noastră șansă pentru dezvoltarea comunității! După muncă și răsplată… a fost selectat pentru finanțare proiectul «S.O.S (Satul, Orașul, Stațiunea) Aqua Primus» în valoare de 4,6 milioane de euro, urmează etapa de precontractare și procedura de achiziție proiectare și execuție! Iată că, cu răbdare eforturile noastre dau roade, iar stațiunea o să aibă o cu totul altă imagine. Urmează și alte proiecte care sunt depuse și cu ajutorul bunului Dumnezeu lucrurile merg spre NORMALITATE! ÎMPREUNĂ facem lucruri minunate!”, a anunțat primarul pe pagina sa de facebook.

SPUNE-TI PAREREA