Cu un pic de muzică tradițională pe fundal, cu niște peisaje din România și cu un mini-reportaj. Așa se face imagine la ia tradițională românească, vândută de Virginia Linul în piața liberă, dar și la adunările pesediste sau târgurile de turism organizate din bani publici, unde are intrare exclusivă.
Mai nou, Virginia Linul a intrat la Catena. De altfel, profilul clienților fideli de la Catena se potrivește perfect profilului clienților Virginiei Linul. După motto-ul „să cumpărăm medicamente multe, pentru orice, mai ales pentru balonare”, Catena este una dintre cele mai bune afaceri din România, după Kaufland. Fără glumă, românii își lasă jumătate din venituri la Kaufland și cealaltă jumătate la Catena. Trist, dar adevărat.
Și cum poți promova mai bine medicamentele care te scapă de constipație, decât asociindu-le cu ia tradițională românească, în Anul Centenarului.
Fără ironie, unele cămeși tradiționale ale Virginiei Linul sunt frumoase. Dar probabil că ar fi o simplă precupeață, dacă n-ar exista intervențiile politice ca să-i fie cumpărate produsele de primari, de pesediști și de alte categorii sociale care trăiesc din bani publici.
Și nu, nu suntem invidioși. N-am vrea să ne fie asociată imaginea cu farmacia Catena pentru bani.
Interesant este si Codul deontologic al farmacistului, care la SECŢIUNEA a 5-a
Concurenţa neloială, ne spune printre altele urmatoarele :
Art. 22. – Farmacistul nu trebuie să utilizeze mijloacele concurenţei neloiale în vederea obţinerii unor avantaje materiale sau de altă natură.
Art. 23. – Se consideră a fi practici neloiale, fără a fi limitative, următoarele activităţi:
a) atragerea pacienţilor prin oferirea de avantaje materiale sau reclamă mincinoasă;