Senatorul PNL Daniel Zamfir, cunoscut ca inițiatorul Legii darea în plată, pleacă din PNL, după ce conducerea partidului a decis, în luna martie, să propuna excluderea sa în Consiliul Național.

Daniel Zamfir a explicat, într-o scrisoare deschisă, care sunt motivele plecării sale.

“Dincolo de atitudinea primitivă, aberantă a “grupului președintelui” eu așteptam o reacție și din partea celor din conducerea PNL, alții decât cei din „grupul Președintelui”! Este vorba despre direcția greșită în care merge PNL, din punctul meu de vedere politica neo-liberală a anilor ‵90, în care piața trebuia lăsată liberă cu reglementări minimale în domeniul financiar e deja depășită. Astăzi, în toată lumea politica de centru dreapta, e o politică umanist-liberală care are în centrul preocupărilor prosperitatea cetățeanului, apărarea drepturilor lui, înaintea intereselor instituțiilor financiare și ale multinaționalelor. Inclusiv OECD atrage atentia ca libertatea pietelor a dus la crearea de monopoluri si oligopoluri, iar spirala inechitatilor a crescut”, a spus Zamfir.

“Întotdeauna liberalii au fost campionii modernizării și dezvoltării economice si campionii democratiei. Or, ce vedem astăzi? PNL a fost băgat în tranșee de către Ludovic Orban și un grup restrâns și ilegitim de „prieteni sfătuitori”, un PNL care în loc să apere drepturile și libertățile fundamentale ale omului, s-a transformat în apărătorul abuzurilor”, mai spune acesta.

Daniel Zamfir a avut, de-a lungul timpului, o serie de conflicte cu deputatul PNL Robert Sighiartău, care este și secretar general al partidului. În luna martie, senatorul PNL Daniel Zamfir, inițiatorul unei legi care vine să modifice o Ordonanță de Guvern, referitoare la plafonarea dobânzilor pentru creditele ipotecare, a lansat un atac dur la adresa colegului său de partid, bistrițeanul Robert Sighiartău, pe care-l acuză de un conflict de interese, secretarul general PNL fiind deținător de IFN.

„Vreau să spun de la bun început că nu văd un lucru rău că ești deținător al unui IFN, are și leasing- apropo- bănuiesc că aici se va abține când va intra în discuție Legea leasingului. Problema majoră apare atunci când tu angajezi întreg partidul în această chestiune. Robert Sighiartău, când s-a poziționat împotriva acestui proiect de lege, a făcut-o în calitatea de secretar general al PNL, spunând că partidul în integralitate se opune acestui proiect de lege. Faptul că tu poziționezi partidul împotriva unui proiect de lege care îți lezează interesele personale, este de neacceptat. E o mare greșeală” – a declarat senatorul Zamfir, în luna martie.

Robert Sighiartău este secretar general al PNL și mâna dreaptă a lui Ludovic Orban. De-a lungul timpului, în interiorul PNL au existat mai multe dispute, grupul lui Orban fiind acuzat că a pus stăpânire pe partid și ia decizii dezastruoase.

foto: stiridebistrita.ro

SPUNE-TI PAREREA