O întâmplare revoltătoare a ajuns zilele trecute pe rețelele de socializare, prin intermediul iubitorilor de animale, după ce o femeie a relatat că a văzut un băiat care a spâzurat un câine într-o livadă. Femeia l-a văzut pe adolescent călare, târând câinele după el cu o sfoară. Aceasta l-a urmărit și a făcut publice materiale foto și video, dar a sunat și la poliție. Chiar dacă pe moment polițiști nu au luat în considerare plângerea ei, aceștia au revenit asupra faptului după ce cazul a apărut în presă.

„La data de 11 iunie a.c., ca urmare a unor imagini apărute în mass media, privind faptul că, o persoană necunoscută ar fi omorât un câine, în timp ce se afla pe un teren extravilan de pe raza comunei Lechința, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, prevăzută și pedepsită de Legea 205/2004 – privind protecția animalelor.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat un tânăr, de 15 ani, din Sînmihaiu de Câmpie, bănuit de comiterea faptei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept, prevăzută de Legea 205/2004 – privind protecția animalelor, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud”, a transmis astăzi purtătorul de cuvânt al IPJ BN, prin intermediul unui comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA