Beneficiarul Asociația Celtic Transilvania în colaborare cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Școala Gimnazială ,,Grigore Silași’’ și Liceul Teoretic ,,Petru Rareș’’ din Beclean, anunță lansarea implementării proiectului Carul celtic. Reconstrucția unui atelaj antic. Proiect finanțat de la bugetul județului Bistrița-Năsăud pentru activități nonprofit de interes cultural, aferente anului 2018.

Proiectul va fi implementat timp de o lună, începând cu 11 iunie 2018 până în 15 iulie. Scopul proiectului vizează conștientizarea, valorificarea și promovarea într-o manieră nouă şi inedită a valorilor istorice locale în rândul elevilor de gimnaziu și liceu, pasionați de istorie și arheologie. Activitățile proiectului constau în: implicarea activă a elevilor în activități de învățare nonformală prin prezența la workshop-uri culturale în timpul vacanței de vară, valorificarea trecutului celtic de pe teritoriul județului nostru de către elevii participanți la proiect prin realizarea unui Car de luptă celtic, conștientizarea și informarea publicului larg prin intermediul unui workshop și a unei expoziții itinerante realizate în cadrul Festivalului Celtic Transilvania ediția a V-a. Grupul țintă al proiectului este constituit din 12 elevi, ai Școlii Gimnaziale ,,Grigore Silași” și ai Liceului Teoretic ,,Petru Rareș’’ membri ai Cercului de Arheologie. Rezultatele atinse se intenționează a fi: 4 întâlniri de lucru a echipei de proiect, 12 elevi participanți în cadrul proiectului (6 din calasele gimanziale și 6 din cele liceale), 2 workshop-uri introductive despre Războinicii celți și armele acestora, 30 broșuri și 16 tricouri, 4 workshop-uri pentru întocmirea Carului de luptă celtic, 1 car de luptă celtic reconstituit, mini-expoziție itinerantă.

Obiectivele proiectului care se doresc a fi îndeplinite sunt: 1. Implicarea activă a elevilor în activități de învățare nonformală prin prezența la 6 workshop-uri culturale în timpul vacanței de vară; 2. Valorificarea trecutului celtic de pe teritoriul județului nostru de către elevii participanți la proiect prin participarea la workshop-urile de reconstituire a atelajului antic (car celtic). 3. Conștientizarea și informarea publicului larg prin intermediul unei expoziții itinerante tematice realizate de către elevii implicați în proiect.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 5.000 lei reprezentând suma alocată proiectului de către Consiliul Județian Bistrița-Năsăud, adică 88% din valoarea totală a proiectului.

Pentru toți cei interesați de vizionarea Carului de luptă celtic, Asociația Celtic Transilvania îi invită la ediția a V-a a Festivalului Celtic Transilvania din Beclean care se va desfășura în perioada 20-22 iulie 2018, loc unde Carul celtic va fi pictat și expus de către elevii participanți la proiect.

Pentru informații suplimentare persoana de contact este:

Zăgreanu Radu Iustinian – nr.tel.: 0740018928; e-mail: raduzagreanu@gmail.com.

SPUNE-TI PAREREA