Primarul Vasile Cocos din comuna Petru Rareș (PSD) a fost acuzat de către vicepreşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Caius Cârcu, zilele trecute, că își minte alegătorii pretinzând că are proiecte în derulare, dar aceste proiecte nu au ajuns la Ministerul Dezvoltării.
După ce declarațiile sale au ajuns în presă, în apărarea primarului a sărit un consilier din comuna Petru Rareș, Ioan Toderel. Nelu Toderel, cum îl știu prietenii, a scris pe facebook, cu un pic de patimă și supărare, dar și cu „profesionalism” și detalii tehnice, despre mai multe lucrări de modernizare din comună. Printre altele, a precizat că iluminatul public e gata, dar are termen de execuție 3 luni. Consilierul are probleme serioase de exprimare și redactare, nu știe să utilizeze punctul, virgulele și nu face bine acorduri gramaticale, dar speră ca prin mesajul său să se facă înțeles. Redăm, mai jos, mesajul lui Nelu Toderel, așa cum a fost redactat pe pagina sa de facebook.

„Mă simt obligat să vă informez despre proiectele din comuna noastră, deoarece văd mulți oameni, chiar si consilieri care vă dezinformează, desi eu unul nu înțeleg de unde atâta ură si răutate.

Iluminatul stradal pe DN 17 cu lămpi led philips 60w la putere 200w de ultimă generație pe fiecare stâlp de la intrare în Bata pînă la iesire din Reteag este gata si are termen de execuție 3 luni .

Modernizare drum de interes local Bata- ulița spre pepinieră si drumul lui Salanki, unde canalizarea si apa este băgată se află în procedură de licitație.

Scoala Generală clasele I-lV de pe DN 17 va intra în reparație capitală, atât clădirea cât si curtea, investiția se ridică la 900.000 ron si dacă totul decurge bine lucrările vor începe la 01.07.2018

GAZUL – studiul de fezabilitate este încheiat, v-am postat si o poză cu dosarul,dar este foarte gros si nu-l pot posta doar asa.Este în stagiul de obținerea avizelor de la toate institutiile,după care se va depune la Ministerul Energiei pentru finanțare.

Va urma în scurt timp modernizarea parcului din centrul localității Reteag.
Modernizarea Căminului și amenajarea curtii cu spații de joacă pt copii.În Bata,teren de fotbal sintetic în curtea scolii și anul viitor în curtea scolii din Reteag.

Mai avem multe în plan, dar putem primi sugesti si de la dumneavoastră, iar dacă aveți ceva nelămuriri puteți trece pe la Primărie si domnul primar Cocos si domnul vice Măluțan vă pot informa de situatia proiectelor .”

SPUNE-TI PAREREA