Un miting PSD la care vor participa mii de oameni din organizațiile PSD din toată țara va avea loc sâmbăt, 9 iunie, la București. PSD-iștii își vor arăta, cu acest prilej, puterea de mobilizare și numărul de simpatizanți pe care se bazează, deși scopul declarat este cel de a protesta față de “abuzurile justiției”.

Mobilizarea organizațiilor, comandată de la centru, a fost un de mare amploare. Mii de oameni din fiecare județ au fost adunați, primind indicații precise cu privire la ținuta vestimentară, mesajele pe care să le transmită și ce trebuie să arboreze (stegulețe, steaguri, pancarte).

Totuși, mobilizarea exemplară are și un revers mai puțin plăcut. Mai mulți oameni din toată țara susțin că au fost constrânși, într-un fel sau altul, cu presiuni și amenințări să participe la acest miting.
Site-ul mitingcujapca.ro, administrat de grupul civic Geeks for Democracy,
a fost pus la dispoziția celor care vor să semnaleze astfel de derapaje. Printre cele mai recente sesizări se numărăr și următoarele:

“Daca nu se prezinta la miting…vor fi nevoiti sa isi caute de munca. E inadmisibil sa fii santajat in halul asta. E ilegal, e abuz. Un nivel de nesimtire mult peste limita. (Constanța)

“Echipele sportive ale orasului sunt programate pt o ” excursie” ,sambata, la miting. Oareee cineee a facut presiuni/ asemenea propuneri? ..doar nu mama !!!” (Năvodari)

S-a dat dispoziție că din fiecare secție a spitalului să meargă minim 4 persoane la miting și s-au făcut liste cu cine merge. (Vrancea)

“Au fost stranse semnaturi, creat liste pentru a participa la miting sub amenintarea pierderi locului de munca.” (Giurgiu)

De la Bistrița, deocamdată, a fost postată o singură sesizare:

“La sediu, a spus că trebuie să meargă din Bistrița toată echipa și cei de la tineret, altfel vor suporta consecinte grave.”

Din Bistrița-Năsăud vor pleca spre București circa 2500 de oameni, pentru a participa la mitingul din Capitală.

SPUNE-TI PAREREA