Când vine vorba de dormitoare, dressingurile sunt, alături de pat, piese de mobilier esențiale. Dacă pentru pat poți găsi mai ușor echilibrul între confort și eleganță, opțiunile pentru dressinguri sunt aproape nelimitate. De aceea, este bine să ții cont de câteva detalii, înainte de a face această investiție. Iată câteva sfaturi care să te ajute săți alegi dressingul perfect!

Folosește tot spațiul – Dressingurile sunt făcute pentru depozitare, așa că alege un model care acoperă tot spațiul, din tavan până-n podea. De la coșulețe la sertare, suporturi pentru pantofi sau bare pentru susținerea umerașelor, toate acestea îți vor fi de trebuință mai devreme sau mai târziu. Nu uita să iei în calcul și articolele sezoniere, precum costumele de baie sau fularele.

 

Asigură-te că interiorul dressingului este bine iluminat – De aceea, este bine să calculezi poziția șifonierului tău înainte de a-l achiziționa. Ideal ar fi ca lumina să vină din mai multe unghiuri. De exemplu, nu vrei ca atunci când deschizi ușa dressingului să blochezi toată lumina naturală. Dacă nu ai de ales, poți opta oricând pentru un dressing cu lumini încorporate sau poți să faci uz de accesorii moderne, care se pot fixa deasupra ușilor sau chiar în interior!

Multe dintre modelele de dressinguri disponibile pe piață se pot face pe comandă, ținând cont de cerințele clientului. De aceea, este important să știi de la bun început care este stilul tău vestimentar, pentru a putea face uz de  opțiunile disponibile. Dacă ești genul care poartă mai mult blugi și tricouri, atunci probabil că sertarele te-ar avantaja, față de bara cu umerașe. Probezi mai multe rânduri de haine înainte să te decizi asupra ținutei perfecte? Poate că o oglindă fixată pe una dintre uși îți va veni în ajutor. Ține cont de aceste aspecte înainte de a achiziționa dressingul care să ți se potrivească la fix!

Cât de mare să fie spațiul pentru depozitare, de fapt? Trebuie să răspunzi cu onestitate la această întrebare, mai ales dacă știi că ești genul care nu poate să trăiască fără 30 de perechi de pantofi, din care să poată alege oricând. Sau poate că preferi să ai multe accesorii sau pălării cu care să întorci toate privirile. Înainte de a face comandă pentru dressing, este bine să stabilești cât de mult spațiu îți trebuie.

 

Dacă în trecut șifonierele erau mult mai simple, având doar o bară pentru umerașe și poate un coșuleț pentru câțiva pantofi și o umbrelă, astăzi acestea vin cu o sumă de opțiuni și posibilități pentru depozitare. Nu-ți fie frică să-ți lași puțin imaginația să zburde. Toate aceste idei se vor materializa în ceva cu adevărat folositor, odată ce faci puțin brainstorming, pentru a te bucura de un dressing cu un design perfect, chiar la tine acasă!

 

Dacă nu știi de unde să începi, intră pe site-ul FAVI.ro, unde vei găsi multe idei din care să te inspiri. O mare parte din dressinguri se pot face sau modifica pe comandă, astfel încât poți alege modelul preferat! Ține cont și de sfaturile de mai sus, și, cu siguranță, vei opta pentru un dressing care să fie atât folositor, cât și elegant, potrivindu-se perfect cu designul dormitorului tău!

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA