La data de 30 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.

Acţiunile au avut în vedere verificarea modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de către persoane fizice și agenţi economici, precum şi depistarea neregulilor ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător.

În urma activităţilor desfăşurate, echipele de control au constatat 5 fapte de natură penală, dintre care 4 incriminate de OUG 195/2005 privind protecția mediului, respectiv neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 lei și au fost indisponibilizate 1400 kg de deșeuri și 188 plicuri conținând produse de protecție a plantelor având termenul de valabilitate expirat.

Totodată, ca urmare a controalelor efectuate, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, față de un bărbat, de 43 de ani, din Bistrița. Din verificările efectuate, a rezultat faptul că, acesta ar fi deținut fără drept o armă letală, care a fost ridicată în vederea cercetărilor.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

SPUNE-TI PAREREA