Consiliul Local al municipiului Bistriţa este convocat astăziîn şedinţă extraordinară, de la ora 15.00.
Şedinţa va avea loc în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Bistriţa, cu următoarea având pe ordinea de zi mai multe subiecte, printre care și proiectul privind modernizarea Pieței Centrale, care a creat nemulțumiri în rândul ecologiștilor, dar și a altor cetățeni.

ORDINE DE ZI:

1. Proiect de hotărâre privind actualizarea documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţii „Amenajare piste de ciclişti în municipiul Bistriţa–etapa I”
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie pentru obiectivul de investiţii „Modernizare Piaţa Centrală” din municipiul Bistriţa
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Reabilitare şi modernizare Liceul Tehnologic de Servicii”
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Amenajare spaţii verzi în zona Subcetate”

Proiectul de modernizare a Pieței Centrale presupune tăierea unor copaci din zona centrului istoric și a Bisericii Evanghelice, dar mai mulți bistrițeni nu văd cu ochi buni astfel de planuri.

La aceeași oră la care începe ședința de Consiliu, bistrițenii sunt chemați de Partidul Verde să se adune la primărie pentru a protesta față de acest proiect.
Reprezentanții Partidului Verde au împărțit ieri frluturași prin care îndeamnă oamenii să se adune astăzi, la primărie.

Inițiativa de a protesta față de planurile de modernizare este susținută și de Coaliția pentru Biodiversitate, Asociația comercianților din Centrul Vechi, Asociația Bistrița Civică. Aceștia au creat un eveniment pe facebook, unde, la detalii, există o întreagă argumentare a acestei opiziții.

NU VREM PIAȚA CENTRALĂ DIN BISTRIȚA”MINERALIZATĂ”
Anunț public

Urmare opiniei publice exprimate zilele trecute de către cetățenii municipiului Bistrița (peste 5.000 de persoane) în cadrul campaniei de strângere de semnături de susținere – tabele și petiție online – privitor la așa zisul proiect de modernizare a Pieței Centrale, inițiat de primarul municipiului și Primăria Bistrița, invităm bistrițenii semnatari să participe la Ședința Extraordinară de Consiliu Local din 30.05.2018, începând cu ora 15.00.

„Dragi prieteni,
Dacă sunteți iubitori de Bistrița și de natură, veniți să transmitem mesajul nostru ferm primarului și consilierilor locali cu privire la viitorul nostru, al copiilor și nepoților noștri.
Primăria și consilierii au comandat un proiect agresiv cu mediul natural din orașul nostru, prin care toată arhitectura vegetală unică și originală din jurul Bisericii Evanghelice, dispare și este înlocuită de beton și piatră.
Putem permite să ne betoneze administrația, aici, pe pământ, sufletele și să producă atâta rău mediului natural din Piața Centrală, lăsat nouă de părinții și bunicii noștri?!“
Citește argumentarea integrală aici!

SPUNE-TI PAREREA