Reprezentanți din 6 țări (Germania, Polonia, Italia, Serbia, Spania, Republica Moldova) sunt prezenți în Bistrița-Năsăud și timp de trei zile o să cunoască și mai bine județul din punct de vedere economic, cultural și social, în vederea dezvoltării relațiilor de colaborare, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.
Delegațiile celor șase țări au fost primite în sala de ședințe a Palatului Administrativ, de către oficialitățile locale.

„Astăzi am avut onoarea de a fi gazda a nouă delegații din județe partenere, cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

Au acceptat invitația noastră delegații din județele Kyffhauser, Mecklenburgische-Seenplatte și Kassel (Germania), Myslenice (Polonia), Rivoli (Italia), Raionul Glodeni (Republica Moldova), Leskovac (Serbia), Madrid (Spania) și delegația Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

Noi, bistrițenii, am primit cele mai bune gânduri de felicitări din partea partenerilor noștri prin vocile președintelui Districtului Mecklenburgische Seenplatte, Heiko Karger, șefului executivului din Myslenice, Josef Tomal, administratorului public din Kyffhauser, Ulrich Thiele, viceprimarului din Rivoli, Paolo de Francia, președintelui Consiliului Raional Glodeni, Ion Leucă, primarului din Leskovac, Goran Cvetanovic, președintelui Consiliului Judetean Iași, Maricel Popa (din partea Euroregiunii Siret-Prut-Nistru) și din partea președintelui Asociației Hispano-Române ”Salva” din Madrid, Floarea Tomi.

Le mulțumesc pe această cale și sper că în cursul acestei săptămâni se vor simți ca acasă, în județul Bistrița-Năsăud.

Delegațiile vor vizita instituții administrative, de cultură, cele mai importante zone turistice ale județului nostru, dar și companii private!

Le spun un călduros “Bun venit în Bistrița-Năsăud” și le urez o ședere cât mai plăcută!”, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Foto: facebook Emil Radu Moldovan

SPUNE-TI PAREREA