Angajaţii din Bucureşti şi din judeţele Cluj, Timiş şi Ilfov vor fi, în acest an, cel mai bine plătiţi din punct de vedere al câştigului salarial mediu net lunar, la polul opus, respectiv al salariaţilor cu cele mai mici câştiguri, situându-se cei din judeţele Bistriţa-Năsăud, Ialomiţa şi Harghita, potrivit Proiecţiei principalilor indicatori economico-sociali în profil teritorial până în 2021, publicată de Comisia Naţională de Prognoză, scrie Agerpres.

Astfel, în Bucureşti, câştigul net lunar va ajunge, în 2018, la 3658 lei/salariat, în Cluj la 3118 lei/salariat, în Timiş – 2992 lei/salariat iar în Ilfov – 2853 lei/salariat. Salariaţii cel mai slab plătiţi în acest an vor fi cei din Bistriţa-Năsăud, cu un câştig salarial mediu net lunar de 2094 lei/salariat, Ialomiţa – 2047 lei/salariat şi Harghita – 2019 lei/salariat.

Pe regiuni, cele mai importante câştiguri nete vor fi înregistrate în Bucureşti – Ilfov (3555 lei/salariat), Vest (2590 lei/salariat) şi Nord-Vest (2479 lei/salariat), iar cele mai mici astfel de venituri în Sud-Vest Oltenia (2282 lei/salariat), Nord-Est (2267 lei/salariat) şi Sud-Est (2159 lei/salariat).

2 COMENTARII

  1. In Bistrita sunt vreo 15.000-20.000 de muncitori pe banda care au un salar destul de mic si care face deocamdata diferenta de salar fata de celelalte judete, insa la capitolul somaj, suntem printre judetele fruntase avand un somaj destul de mic, practic sub media nationala. Cei cu studii superioare care vor sa se angajeze in diferite companii, castiga cel putin aceiasi bani pe care-i castiga cei din Timisoara, Bucuresti Cluj, daca nu chiar mai bine. E putin irelevanta statistica asta.

  2. PS: Ne place sa ne plangem de mila, mama mama, dar cand e vorba de pus mana pe carte, suntem vai de noi. Dezacorduri totale, o cerere de concediu, angajare etc, scrisa intr-un mod in care cel care o citeste, stie sigur ca nu il va angaja pe creatorul cererii datorita modului de scriere si asa mai departe. Pretentii sunt destule, dar cand e de oferit, mai putin. A cui e vina ca majoritatea sunt capabili doar sa fixeze firul pe banda, la Leoni? Si ca au 8-10 clase? Aici suferim noi de fapt.

SPUNE-TI PAREREA