Vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Țintean, a explicat într-o conferință de presă de ce este necesar să se realizeze a doua celulă de la Tărpiu și de ce se vor defrișa 10 hectare de pădure.

”Mare minune se întâmplă dacă 10 hectare din cele 5.400 pe care le are comuna Dumitra se trec pentru construirea celulei 2? Angajamentul Consiliului Județean, împreună cu comuna Dumitra, este să împădurească o pășune de 20 de hectare. Dar asta nu mai spune nimeni”, a spus Ioan Țintean.

“Unii vor să se ajungă la o stare critică, să spună apoi că și la noi e ca la Cluj. Totul ține de înțelegerea corectă a lucrurilor. Dacă sunt corecți cetățenii din Tărpiu, când am avut întâlnirea aceea la poartă, au avut o serie de doleanțe, printre care evitarea mirosurilor neplăcute. Am spus că mutăm celula într-o zonă mai ferită și pentru a nu mai exista niciun pericol. Construirea celulei 2 într-o zonă de pantă ar duce la peste 50% pericol să alunece peste celula 1, ar fi o masă mare de alunecare de teren, peste ferma de acolo. Acela ar fi într-adevăr un dezastru ecologic. Ca să prevenim, trebuie să avem curaj să spunem lucrurilor pe nume: facem acest schimb de terenuri, legea o permite, iar noi ne angajăm să închidem celula 1 și să mutăm celelulele 2 și 3 mai în spate cu un km, într-o zonă mai ferită. Să ne spună cei care tot bagă bățul prin gard ca să-și caute un motiv politic să fie contra care este pericolul. 10 ha din 5.400 este nesemnificativ. Este un proiect european, cine își permite să dea înapoi 46 de milioane de lei, Uniunii Europene dacă nu respectăm graficele?”, a declarat Ioan Țintean.

”Nu vreau după aceea să râdă unii de pe margine: ce bine că i-am fraierit, ce bine că am prostit cetățenii și i-am oprit, de ce să se facă astfel de lucruri, lasă să fie județul plin de gunoaie. Cam așa își doresc unii, dar eu sper că nu vor avea ocazia”, a mai spus Țintean, adăugând că actuala groapă de gunoi este 80% plină.

SPUNE-TI PAREREA