O petiție „de protest”, împotriva tăierii arborilor din Piața Centrală din Bistrița a fost semnată de aproape 2000 de persoane. Petiția a fost inițiată de BISTRIȚA – COALIȚIA PENTRU BIODIVERSITATE, după ce Primăria Bistrița a anunțat că se modernizează centrul orașului și se vor tăia mai mulți arbori din jurul Bisericii Evanghelice.

Inițiatorii petiției solicită Consiliului Local al municipiului Bistrița și Primarului următoarele:

1. Renunțarea la eliminarea perimetrelor înierbate, a rondourilor pentru flori și tăierea aproape în totalitate a celor 104 arbori existenți, din care 64 de aliniament în cadrul proiectului „Modernizare Piața Centrală”.
2. Restrângerea la maxim a suprafeței de teren care se dorește „mineralizată” – maxim 20% din cele 2 hectare cât reprezintă Piața Centrală.
3. Organizarea mai multor sesiuni de dezbatere publică și consultare a specialiștilor din cadrul ONG-urilor de profil înainte de stabilirea propunerii finale de proiectare.

Inițiatorii petiției au adunat 1800 de semnături până în prezent. Petiția se poate semna aici.

 

 

2 COMENTARII

  1. Stimata redactie. Pentru o mai buna informare va raportez cu satisfactie ca doi oameni trecuti de 60 de ani, mos Marius Balan si mos Vasile Man au strans si pe tabele peste 600 de semnaturi. Va dau cuvantul de onoare ca nu pot sa reproduc aici ceea ce am auzit si ascultat din gurile bistritenilor. Ar merita totusi o intalnire separata cu toti ziaristii si asa la o bere sa-i dam drumul la gura.

  2. 1800 de oameni care nici macar nu au vazut despre ce este vorba, manipulati de o opozitie slaba si nevolnica. Nu se taie castanii, se planteaza in plus si copaci ornamentali se modernizeaza si se imbunatatteste imaginea pietei centrale.cat ii mai prostiti pe oameni si le spuneti minciuni despre copaci?

SPUNE-TI PAREREA