Narcisele, dar și alte flori din Munții Rodnei au înflorit la început de mai, deși pe crestele înalte încă mai este zăpadă. Alex Varga, un pasionat al vieții sălbatice din Munții Rodnei a susrind câteva imagini superbe cu narcisele înflorite.

„O minune care apare în fiecare an nu este o minune! Ei bine, astăzi am toate motivele să nu fiu de acord, pentru că acolo, la 1600 de metri altitudine, viața izbucnește aproape cu violență, în fiecare primăvară, în ciuda frigului, a avalanșelor, a zăpezii care încă nu s-a dus…în ciuda mistreților care luptă și ei pentru supraviețuire…și în ciuda oamenilor! Așadar, prima minune a Munților Rodnei, din anul de grație 2018, 29 aprilie, Narcisele din Poiana Narciselor, Masivul Saca!”, a scris el pe pagina sa de facebook.

Poiana cu narcise din Masivul Saca, Munții Rodnei, este o arie protejată de interes național, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip botanic).
Rezervația are o suprafață de 5 ha, și reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius) pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, într-o asociație dominată de Barba ursului.
Pe muntele Saca, din masivul cristalin al Rodnei, se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situat la 8 km de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai bune: prima urcă spre vest spre Dealul Popii iar a doua urmărește Valea Secii și apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului. (sursa: Wikipedia)

SPUNE-TI PAREREA