Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a ajuns la sfârșitul săptămânii trecute la Bistrița, într-un fel de campanie electorală, cu doi ani înainte de alegeri. Invitat de Cristina Iurisniți, deputată USR de Bistrița pe care nu o bagă nimeni în seamă, Ungureanu a făcut un show ieftin la Bistrița, cu declarații pompoase, cdar fără soluții concrete. A fost pentru prima dată când Iurișniți a avut mai mult de 5 ziariști la conferința de presă, că de obicei nu se sinchisește nimeni să-i asculte aberațiile cu efect de Rivotril.

Printre sforăieli despre societatea tolerantă cu corupții, despre Năstase și Nicoară, cea mai spectaculoasă declarație a lui Ungureanu, de fapt singura care a rămas în memoria oamenilor, a fot cea legată de salariul unui medic din Spitalul Bistrița, care, chipurile, ar câștiga 8300 de euro pe lună. Fără a da nume, Ungureanu a aruncat o petardă, știind că va fi preluată de toată presa, în contextul măririi salariilor. Doar că a uitat să precizeze dacă e vorba de salariul brut sau net, pentru că e o diferență să mergi acasă cu 8000 de euro în mână, sau cu vreo 5000. De asemenea, a spus că nu e medic legist când, de fapt, se pare că ar fi.

Mai departe, Ungureanu, acest Robin Hood al medicinei, care se pozează cu casele bogaților, pentru a le posta pentru săraci, a vorbit despre faptul că doctorii își direcționează pacienții la privat, de la stat. Pentru acuratețe, era frumos dacă filma vreun pacient care spune asta, că e greu de crezut că a avut contact cu atâția bistrițeni bolnavi, de a ajuns la concluzia că „absolut toți doctorii recurg la această practică”. În altă ordine de idei, să compari, fără dovezi, un doctor bistrițean, cu Lucan, care e cercetat penal pentru fapte extrem de grave, pare mai degrabă denigrare gratuită pentru imagine.

Emanuel Ungureanu, deputat și președintele Comisiei de Sănătate din Cameră, care ar putea, cel puțin teoretic, să schimbe în bine sistemul de sănătate, prin legi, nu prin filmulețe pe Facebook, n-a vorbit și despre motivele pentru care unii pacienți ajung la privat: numărul prea mare de consultații de la stat (probabil domnul Ungureanu nu știe că sunt medici care consultă peste 28 de pacienți pe zi la stat), faptul că unii medici consultă în spital și nu pot fi găsiți la cabinetul din Policlinică, etc. Nici despre soluțiile pentru rezolvarea problemei decontării serviciilor psihologice, subiect care a plecat de la Bistrița, de la Ana Dragu, n-a vorbit Emanuel Ungureau.

De asemenea, era interesant, dacă tot a stat de vorbă cu medicii, să ne spună și de problemele cu softul pentru cardurile de sănătate, care s-a blocat de n-șpe mii de ori în toiul consultațiilor sau să facă un filmuleț în fața Casei Județene de Asigurări de Sănătate, o instituție care are efectul „Triunghiul Bermudelor” asupra banilor asiguraților.

Nici despre situația de la UPU Bistrița nu ne-a spus nimic domnul deputat USR, pentru că eram curioși ce soluții ar găsi șeful Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților la problemele cu care se confruntă pacienții care ajung acolo. Eu, de exemplu, aș vrea să aibă prioritate la Urgențe, oamenii care au cu adevărat nevoie, nu cei care se plimbă cu Salvarea pe post de taxi. Serios, dacă ne dați o soluție la asta, vă apreciem mai mult decât dacă vă filmați în fața cabinetului Cocoi-an.

E bine că se agită mult pe Facebook deputatul USR, în timp ce alții pur și simplu tac, dar e deja de notorietate faptul că, în lipsă de soluții, deputații USR, când nu dorm, recurg la varianta filmulețe pe Facebook în Parlament și, mai nou, în spitale, pentru a lăsa senzația că lucrează. Doar că oamenii i-au votat pentru a fi parlamentari, nu vloggeri.

 

 

 

 

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA