Un bistrițean a sunat la 112 să reclame doi aurolaci care disturbau liniștea publică pe pietonalul din oraș. Lucrurile au luat o întorsătură la care nimeni nu se aștepta. Întâmplarea a fost povestită de jurnalistul Adrian Linca pe pagina sa de Facebook.

„- Alo, mă numesc cutărică și mă aflu pe pietonal, la o terasă. Sunt aici doi aurolaci, cu doi copii după ei, n-ați putea trimite pe cineva să vadă ce-i cu ei?
– Imediat, suntem serviciul 112, vă fac legătura cu Poliția Locală…

Și discuția s-a reluat la fel și cu polițistul de serviciu. Civilizată, normală. În câteva minute pe pietonal a apărut un echipaj și ai fi zis, uite mă, că se poate.

Dar, stupoare, comunitarii n-au fost prea interesați de aurolaci, ci de cel care a sunat la 112. Și i-au dat omului amendă 100 de lei pentru ”apelarea organelor fără motiv”.

Ce, măăăă? Fix ce-ați auzit! S-a întâmplat aseară, la Terasa Doamnelor”, a scris Adrian Linca.

„Exemplul e elocvent pentru felul în care Poliția Locală tratează oamenii agresați de prezența în număr tot mai mare a cerșetorilor și aurolacilor în centrul orașului. În loc să rezolve cumva treaba asta, unii dintre ăștia de se cred ei mari organe dau amenzi că-i deranjăm.

Mi-aș dori tare- tare ca bistrițenii mei să sune de-acum la 112 în draci și să-i deranjeze pe comunitari pentru orice nu le convine în orașul lor. De să fie organu tot într-un sprint de dimineața și până dimineața.

Io-s gata să risc câteva amenzi de-astea să văd cum fac ei diferența între apelare cu motiv și fără motiv. Dacă doi tineri și doi copii, care aproape se sinucid trăgând pe nas otravă dintr-o pungă, nu-s un motiv suficient de bun ca organele astea să-și miște poponețul, apoi n-ar fi rău să le căutăm noi motive și să-i ținem tot într-un joc de glezne”, mai spune jurnalistul.

SPUNE-TI PAREREA