Clădirea Tribunalului Bistrița se află în plin proces de reabilitare și de extindere. Lucrarea este una de anvergură și este executată de o firmă din Bistrița-Năsăud, iar banii alocați nu sunt deloc puțini.

Extinderea Tribunalului a fost un proces destul de anevoios. Fiind vorba de bani mulți, firmele bistrițene s-au luptat „la baionetă” pentru a prinde contractul de aproape 2 milioane de euro. Nu doar pentru cașcaval, ci și pentru portofoliu, au ținut firmele Frasinul și Record, să prindă contractul, prin licitație, pentru că, în ziua de azi, e important să ții cât mai aproape de justiție.

După contestații nesfârșite, firma Frasinul a câștigat lucrarea, deși, inițial, Record venise cu o ofertă mai bună, însă fără a trece pe deviz o pompă și o centrală termică.

Pentru cine nu știe, patronul firmei Frasinul este Traian Larionesi, care a început inițial afacerile în industria lemnului și s-a extins pe construcții, după modelul fraților de la MIS Grup. Ca fapt divers, Larionesi a apărut, în 2014, în dosarul polițiștilor corupți de la IPJ Bistrița, dosar din care a scăpat basma curată.

De altfel, Frasinul nu este la prima lucrare „cu statul”. În același an de referință, 2014, firma de pe Anieș a făcut noul sediu al RAR, o lucrare impecabilă, care a costat aproape 2 milioane de euro. Panglica a fost tăiată chiar de Victor Ponta, cu alai mare de pesediști și de primari.

Trecând peste informațiile de context, să revenim la subiectul Palatului de Justiție, care se extinde. Așadar, lucrările au început în ianuarie 2017, cu termen de finalizare de 2 ani.

Lucrările sunt finalizate în proporție de aproximativ 80 la sută. S-a făcut un nou corp de clădire, cu 3 etaje, plus mansardă, a fost înlocuită tâmplăria de aluminiu și au fost izolate fațadele. Motivul pentru care a fost nevoie de această nouă clădire este faptul că, în prezent, la Tribunal, activitatea a crescut considerabil, dar a fost nevoie și de reparații la șarpantă și de izolare termică, pentru a reduce cheltuielile cu încălzirea. Valoarea lucrărilor este de 6 milioane de lei, plus TVA, cu bani de la bugetul de stat.

SPUNE-TI PAREREA