Alegerile de la FRF ne-au arătat că nu e de ajuns să ai susținerea partidului de guvernare. Ba, din contră, că asocierea cu partidul îți poate crea un deficit de imagine. Modul în care Răzvan Burleanu a orchestrat alegerile poate părea cinic și manipulator pentru unii, dar asta e politica, așa se câștigă voturile. Cine nu e la curent cu subiectul, poate citi aici.

Revenind la ale noastre, PNL încearcă să învingă mașinăria PSD de la nivelul municipiului Bistrița, la alegerile din 2020. Învățând din greșelile trecutului, liberalii au declanșat, cam anemic, asaltul la Primăria Bistrița. Pentru a urgenta lucrurile și poate pentru a pune presiune pe colegii nehotărâți, Sorin Hangan a anunțat o dată limită pentru desemnarea posibililor candidați liberali, care să fie sondați. Se grăbește Hangan? Deloc. Hangan știe că PSD-ul a scos deja la înaintare un posibil înlocuitor pentru Ovidiu Crețu, în persoana lui Cristian Niculae, care și-a luat în serios rolul de candidat și că, cu cât trece timpul, cu atât oamenii vor rămâne cu impresia că doar PSD-ul are soluții, în timp ce PNL moșmondește. Hangan e președinte la municipiu și consideră că e de datoria lui să-și scoată colegii din starea de dolce far niente. Păcat, pentru PNL, că e cam singurul care încearcă să urnească lucrurile în această privință, în timp ce alții se rezumă la a-l critica pe Ovidiu Crețu.

Nu mai e despre nerealizările lui Ovidiu Crețu, ci e despre identificarea unei persoane capabile să schimbe fața orașului. Oamenii nemulțumiți asta așteaptă: să vină cineva în care să aibă încredere că face lucruri bune. Un fel de Nicu Moldovan al Bistriței, dacă vreți. Dar nu astfel de candidat nu poate apărea pur și simplu, din neant, cu peste 50 la sută încredere, de pe o zi pe alta. Un astfel de candidat trebuie construit cât mai repede.

Există oameni care au potențial, în clasa politică locală. Poate încă nu-i vedeți, poate încă nu vă dați seama că sunt capabili, dar există.

PNL Bistrița-Năsăud este, orice am spune, singurul partid care ar putea câștiga Primăria Bistrița, după PSD. Și niciun candidat, oricât ar fi de bun, n-are nicio șansă să bată mașinăria PSD-ului, fără PNL.

După atâția ani, pe fondul curentului național anti PSD, liberalii ar trebui să vadă luminița și să încerce să deschidă, cu tupeu, ușa, mai tare. Cât de repede.

 

SPUNE-TI PAREREA