Aurelian Măluțan are 17 ani, este elev la Colegiul Național Petru Rareș Beclean (clasa a X-a), este pasionat de tenis de câmp, înot, dar, mai ales, mașini și Motorsport. Este cel mai tânăr pilot de raliuri din țară și a debutat recent la Raliul Brașovului. Ca aproape orice băiat a avut o pasiune pentru mașini încă din copilărie, dar s-a transformat în ceva mai serios după ce a vizionat un film.

„Pasiunea pentru Motorsport am adoptat-o pe la vârsta de 8 ani dup[ ce am vizionat filmul Lightning McQueen, unde am fost impresonat de atmosfera care era la o cursa, chiar dacă aceasta era într-o animație. De atunci am început să spun ca o sa ma fac pilot de curse, iar, cu timpul, fiind tot mai interesat de cursele cu mașini am început sa descopăr mult mai multe tipuri de curse, până când am dat de raliuri. Un sport care este foarte complex, unde toate trebuie sa meargă perfect pentru a obține rezultatul dorit”, a spus Aurelian.

Chiar dacă nu a împlinit încă 18 ani, stăpânește volanul unei mașini iar acest lucru îi conferă o senzație unică.

„Pentru mine este o senzație unica când sunt la volanul unei mașini, abia aștept sa împlinesc 18 ani sa am carnetul de șofer pentru a avea libertatea de a conduce oricând și oriunde, nu doar la antrenamente, deoarece senzația când sunt la volanul unei mașini de raliu, pe o Probă Specială, încă nu găsesc cuvinte sa o descriu”, mărturisește Aurelian.

Tânărul pasionat de raliuri spune că un pilot de curse conștientizează mult mai bine pericolele care se află în trafic, fiind mult mai preventiv pentru ca experiența și îndemânarea sunt mult mai avansate fața de marea majoritate a șoferilor obișnuiți.

Acum o lună, Aurelian și-a făcut debutul la Raliul Brașovului, deocamdată fiind singura cursă la care a participat, dar cea mai importantă.

Deocamdată, obiectivul lui este să capete cât mai multă

„Cu ajutorul colegilor și prietenilor din Danny Ungur Racing vreau să acumulez cât mai multă experiență în acest an, primesc sfaturi de la mulți campioni și, începând cu 2019, vreau să mă lupt pentru un loc pe podiumul clasei din care voi face parte. Bineîntțeles că pe viitor vreau să ajung cât mai departe, ideal la Campionatul Mondial de Raliuri, dar știu că până ce să ajung acolo am mult de muncă”, a spus Aurelian.

Tânărul pilot este recunoscător pentru sprijinul de care se bucură din partea părinților, a rudelor, a prietenilor și a membrilor clubului
DANNY UNGUR RACING din care face parte si copilotul său, Horea Balea, de la care a învățat cam tot ce știe.

„El mă învață foarte multe lucruri utile, având răbdarea și curajul necesar să urce în drepta unui junior minor”, a spus Aurelian.

A fi pilot de raliuri implică, în primul rând, pasiune, dar și posibilități financiare, pentru a urma cursuri de pilotaj și a beneficia de echipamente și logistica necesară.

SPUNE-TI PAREREA