Un grav accident de circulație a avut loc în această după-amiază în localitatea Bața din Bistrița-Năsăud.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani care ieșea de la serviciu a fosy lovit din plin de un autocamion, înmatriculat în județul Bihor. Bărbatul a ieșit din curtea unității în care lucra fără să se asigure. Impactul a fost atât de puternic încât bărbatul și-a pierdut cunoștința. La fața locului au intervenit un echipaj de prim ajutor SMURD, sprijinit de către un echipaj cu medic SAJ din Dej. Imediat după apelul pe numărul unic de urgență 112 a fost alertat și elicopterul SMURD, care l-a preluat pe bărbatul aflat în stare foarte gravă.

“Echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenţie Beclean, ajuns primul la un eveniment rutier produs pe raza localităţii Bața, a reuşit să scoată din stop cardiorespirator un bărbat în vârstă de 50 de ani – biciclist lovit de un autocamion.

Din fericire, organismul bărbatului a răspuns manevrelor de resuscitare după mai puţin de două minute de la începerea acestora. Cu sprijinul unui echipaj cu medic de la Serviciul De Ambulanta Cluj, alocat din Dej şi a echipajului aerian SMURD, bărbatul a fost stabilizat si transportat cu elicopterul la un Centru de Traumă din mun. Târgu Mureș pentru îngrijirile medicale care se impun”, a transmus ISU Bistrița-Năsăud.

Foto: Irina Maxim/someseanul.ro

SPUNE-TI PAREREA